Tyrving – Friidrett

VM: Amalie med god avslutning

Amalie Iuel var bare 0,67 sekunder bak pers i nattens hekkeheat i VM i Beijing. Etter å ha truffet de to første hekkene kan jeg ikke skjønne annet enn at resten av løpet dermed var meget bra. Tenk å ha en slik start, ikke minst hva det gjør med konsentrasjonen, og så fullføre på en slik måte. Vi framhever også at Amalie var bare 0,30 sekunder bak avansement, og at dette var hennes andre internasjonale mesterskap, noe som vi i Tyrving er stolte av.

Vi sakser friidrett.nos omtale:

VM-debuten kunne knapt ha startet verre for Amalie Iuel. Hun banket voldsomt inn i den første hekken og var også nedi hekk nummer to. Dermed var det løpet spolert. Der norsk rekord var siktemålet, ble det til slutt 56,59 på Amalie. Hilde Fredriksens rekord er 26/100 bedre og legger nok et år til sin alder. Torsdag fylte 56,33 32 år! Til alt overmål gikk den siste semifinaleplassen på en tid som var 29/100 bedre enn Amalies. I VM-regnskapet endte Amalie som nummer 25 av de 37 startende.
– Nei, dette gikk ikke som jeg hadde trodd. Jeg var rett og slett så giret før start, og fikk en utrolig bra start. Dermed var jeg for kjapt på første hekk, raskere enn jeg er vant til og måtte kutte ned steget. Jeg måtte trippe, og dermed slo jeg voldsomt i den første hekken, ikke fullt så kraftig i den andre, men da hadde jeg mistet alt av fart. Det gjorde skikkelig vondt der jeg traff, sa Amalie og viste «treffpunktet» på benet sitt.
Amalie innrømmet straks at hun ikke trener med samme intensitet som hun hadde i denne konkurransen.
– Alt var ødelagt etter to hekker. Vanligvis kan jeg «slappe av» mellom den tredje og femte hekken, her måtte jeg kjøre hardt.
– Var du overtent?
– Nei, jeg tror ikke det. Jeg var bare så giret. Men dette er slik jeg lærer av. Nå må jeg trene på å komme inn i første hekken med høyere fart. Spenningsnivået mitt var høyt, og det var helt sykt å komme inn på stadion, sa Amalie. Hennes neste konkurranse blir innendørs i USA i januar, men hun er tilbake i Norge til jul.
– Men da er det vel ikke noen stevner? Undret hun.

Kommentar: stille lengde skal vi alltids få til. Hvis universitetet tillater…