Tyrving – Friidrett

Nå starter klappjakten på mesterskapskravene!

Utendørssesongen står foran oss og vi kan for alvor starte jakten på de ulike mesterskapskravene. Tyrving har allerede utøvere kvalifisert til VM for senior og EM for U23 og ikke minst har vi skarer av kvalifiserte til de ulike norske mesterskapene. 14 er for klare for NM for senior på Byrkjelo, vi har allerede rekordtallet 37 kvalifisert til junior-NM i Kristiansand og 50 har foreløpig klart kravene  til UM i Fredrikstad.  Vi håper og tror de fleste av disse tallene kan øke. Det skal vel holde hardt å få med andre enn Fredrik Amundgård til VM, men Jonas Mögenburg manglet bare 5 cm på EM-kravet for U23 da han satte norsk U23-rekord i lengde innendørs i vinter. Med stigende form og litt vind i ryggen strekker han seg forhåpentligvis forbi 7.60 før påmeldingsfristens utløp! Vi har en rekke kandidater i flere øvelsesgrupper når det gjelder de andre mesterskapene.

Minst 15 til NM, over 40 til junior-NM og mellom 55 og (det norske) rekordantallet fra i fjor på 60 UM-kvalifiserte, får være sesongmålene våre. Vi skal selvsagt holde dere orientert om utviklingen gjennom sesongen.

Det var ingen nye som kvalifiserte seg til mesterskapene under innendørssesongen, men vi fikk flere nye perser i aktuelle øvelser og enkelte utøvere kvalifiserte seg i nye øvelser. Skal vi tippe at vi allerede i mai har en lengre liste over kvalifiserte? Oversikten over de som allerede er klare, ser du her: