Tyrving – Friidrett

Første juniorgull på åtte år!

For første gang siden stafettmesterskapet i Tønsberg i 2003, har Tyrving fått en gullmedalje i stafett-NM for junior! Kvartetten vår på 4 x 800 meter i Kvi nner Junior, Karoline Skatteboe (2:23.70), Leah Røste (2:23.52), Aurora Dybedokken (2:22.76) og Ingvild Drabløs (2:24.74), slo Laksevåg på målstreken etter en ulidelig spennende finish.

Karoline gikk friskt ut og ledet mesteparten av første etappe, men ble forbiløpt av råsterke Vilde Svortevik fra Laksevåg som er 56-løper på 400 meter. På annen etappe hadde Leah god kontroll og innhentet sakte, men sikkert Laksevåg før oppløpssiden. Samtidig nærmet Tjalve og Ren-Eng seg bakfra. Leah hadde imidlertid en kanonspurt og rykket fra feltet. Aurora løp et strålende tempoløp på tredje etappe og økte ledelsen til 20-30 meter. Ingvild, som sliter med en vond hofte, gikk svært rolig ut på siste etappe og ble snart innhentet, forbiløpt og ganske klart distansert av Laksevågs sterke Solveig Onstad. På nest siste langside utlignet hun imidlertid farten og øynet sjansen da den offensive Solveig begynte å stivne litt. Ved utgangen av siste sving var Ingvild à jour og på de siste metrene inn mot mål kjempet hun seg forbi og inn til seier! Tiden 9:34.72 er den beste vi har hatt på flere år og alle disse kan jo løpe neste år også – 18, 16, 16 og 15 år gamle som de er.

De tre yngste skal i utgangspunktet ta gull også på 4 x 600 meter i morgen sammen med Ingrid Muri. La oss håpe benet til Ingvild tåler det! I motsatt fall løper  Ella Heggebø i stedet for Ingvild. Vi har jo dessuten to lag i denne øvelsen!

Guttelaget vårt på 4 x 100 meter tok en gledelig sølvmedalje og forbedret klubbrekorden til laget vårt som tok gull i fjor. Nicolay Sandsdalen vekslet nok først på åpningsetappen, Jonas Halonen pulveriserte motstanderne på annen og kunne sende våre to mellomdistanseløpere på de siste etappene av gårde med klar ledelse. Fabian S. Rønningen og Hallvard Hornes Hauge løp sterkt og tappert, men klarte ikke å holde helt unna for BUL’s lag med bare rene sprintere. 45.60 var uansett en flått tid! Nicolay, Fabian og Hallvard løper for øvrig 4 x 600 meter sammen med Felix Petersson i morgen.

I klassen for kvinner junior på 4 x 100 meter, løp vårt unge lag riktig så bra. Litt ruskete vekslinger i forsøket, men likevel den beste tiden på lenge – 50.70 og klar finaleplass. Vi var litt uheldige med bane 1 i finalen, men jentene løp flott og fik pene 50.40. Ida Planke Berg (15), Ine Bakken Karlsberg (18), Andrea Bressand (16) og Astrid Råd Valderhaug (16) løp på laget. I morgen overtar Anna Haldar Holen for Ine når jentene løper i 15/16 – som en av medaljefavorittene!