Tyrving – Friidrett

Fire medaljer i årets stafettmesterskap!

Gjengen som kom hjem fra fjorårets mesterskap i Steinkjer med to gull og en bronse var strålende fornøyd. Hva skal vi da si om ytterligere en medalje i Drammen i år – et mesterskap hvor det var enda tøffere deltagelse i klassene hvor vi hadde lag? Svaret gir seg selv – dette var det all grunn til å feire! Søndagens stevne ga to sølvmedaljer  for jenter 15/16, men også guttelagene gledet med sterk innsats.

Jentelaget som tok sølv på 4x100m i 15/16års klassen. Fra v.: Ida Planke Berg, Astrid Råd Valderhaug, Andrea Bressand og Anna Haldar Holen.

Noen bilder fra søndagen legges nå ut på Tyrvings Facebook-side.  Har du bilder, så send de gjerne til friidrett@tyrving.no

Først ute var guttelaget på 4 x 600 meter i G15/16. Med tre mellomdistansegutter i aktuell alder  i konkurranseklar stand, var det med litt bange anelser vi så frem til dette løpet. I går shanghaiet vi imidlertid sprinteren Nicolay Sandsdalen til dyst på bakgrunn av hans fine etappe i Tyrvingstafetten. Dette viste seg å være et lykkelig valg. Nicolay hang godt med og åpnet med 1.31.0 på sin etappe. Fabian S. Rønningen fulgte opp med solid årsbeste (1:31.8) på annen etappe og da Halvard Hornes Hauge stormet inn til veksling 1:30.7 senere, var Felix Petersson i oppmuntrende kort avstand frem til medaljestatistikken.  Felix feide raskt opp på annenplass, litt for raskt kanskje med 26 på først 200, ble etter hvert innhentet av Sturla og på de siste metrene også av Haugesund. Men Felix leverte et kjempeløp – ikke et negativt ord om en som gi alt for å skaffe NM-medaljer i Tyrving! 1:28.2 var da også klarte beste etappetid av våre! 6;01,7 og fjerdeplass for våre gutter.

Neste lag ut var gutta i menn junior på 4 x 100. Her hadde vi fire nye gutter, alle 17,  i forhold til sølvlaget fra i går. Et godt bevis på at Stephan har gjort en kjempejobb med å få opp bredden i sprintmiljøet for gutter. Etter fire jevnt gode løp, med det sedvanlige plusset for stafett-Martin (Hunvik), kom kvartetten med Mathias Haugsdal, Khatan Yoganathan, Peder Gundersen Strand og Martin inn til 45.24 – en forbedring av klubbrekorden på 1.62 sekunder!

Alle gode ting er tre – i tredje løp for dagen kom den første medaljen på 4 x 100 meter for jenter 15/16. Ida Planke Berg kom løp oss opp i ledelsen på første etappe, Anna Haldar Holen holdt oss inne i kampen på annen etappe der flere av lagene hadde sin beste løper, og Andrea Bressand løp oss nærmere en medalje i siste sving før hun overlot pinnen til Astrid Råd Valderhaug. Astrid løp kolossalt og fikk kastet seg foran Sandnes helt inne i målfeltet – 8/100 foran og sølvmedaljen var et faktum. Overbygningsklubben BFG Fana som vant juniorklassen i går, har løpere fra to klubber på laget og var klart først i dag også. Tiden vår, 50.13, var den beste vi har hatt siden kanonlaget vårt som vant denne klassen med 49.67 i 2006.

På 4 x 600 meter for jenter hadde vi som eneste klubb to lag. Førstelaget løp uten Ingvild Drabløs som måtte melde pass på grunn av skade. I hennes sted løp Ella Heggebø en fin førsteetappe på 1:45.5 – godt under persen på mesterskapsdebutanten! Ingrid Muri løp et fint tempoløp på annen etappe (1:44.5) og bragte oss opp på annenplass. På de to siste etappene løp Aurora Dybedokken og Leah begge på litt under 1:41, men det var ikke nok til å innhente Sandnes som tok sin fjerde gullmedalje i mesterskapet og satte norsk rekord i samme slengen. Tiden vår var 6:51.40 og vi hadde helgens tredje sølvmedalje på plass!

Annetlaget vårt besto av fire mesterskapsdebutanter alle i yngste klasse, hvorav Ingrid Astrup ble kastet hodestups inn da Ingvild måtte avgryte oppvarmingen. Etappetider – Anne Marit Moe Aarø (1:54.4), Julie Apeland (1:49.0), Ingrid Astrup (1:59.4) og Anja Holmsen (1:52.6).  Jentene var litt uheldige med posisjonen i heatet med mye sololøping, og kom inn til en niendeplass med 7:35.40. Heatet ble for øvrig et kvarter forsinket fra start etter at et forferdelig skybrudd sendte alle 40 løpere stormende under tak!

Dagens siste distanse var 4 x 1500 meter for menn junior. Anders Televik lå i klyngen og jogget i 130 meter før han skrudde på turboen og dro heatet frem til veksling. Riktignok yppet BFG Fana seg litt underveis, men ble kontant avvist av Anders som inn til flotte 4:14.26. Eivind Drabløs løp et imponerende tempoløp i ensom majestet i tet på annen etappe. I sin første 1500 meter holdt han flott inn til tross for en vel offensiv førsterunde og fikk 4:20.75 på sin etappe. Her kan du klare kravet til junior-NM (4:14.99) i et skikkelig heat, Eivind! Uredd, men i overkant rå kanskje, la Steinar Gjønnes i vei på tredje etappe. Her hadde Tjalve og Ullensaker-Lisa klasseløpere på sine lag, men Steinar holdt tappert unna i 600 meter. Det ble tøft mot slutten for Steinar som har slitt med en brukket tå og seks ukers avbrudd. I lys av løpsopplegget og skadet var det all grunn til å være fornøyd med 4:37.53 i etappetid. BFG Fana var også foran oss da Petter Gulliksen la ut på siste etappe . Her kom sterke Sindre Løchting fra Orion opp og forbi Petter som med 4:23.47 løp oss inn til en femteplass på 17:36.01.

Summa summarum – en flott helg i vind og vær i Drammen . Neste år er Moss stoppested for stafettmesterskapet. Da skal vi klare enda flere lag – kanskje til og med på 4 x 400 meter!