Tyrving – Friidrett

Mye annet bra på Lillehammer

Anes spydkast er nevnt i et eget oppslag. Men det var, som nevnt i overskriften, mye annet bra. Heidi Hessan Næss løp veldig nære sin pers i dag, kun 0,04 sekunder unna. 12,13/+1,9 ga femteplass og plasserer henne i øvre sjikt i Norge, à la NM-finale-nivå. Supert etter en laber fjorårssesong; i år har vi lenge sett at hun har vært på vei tilbake til 2009-nivået! Heatløpet hennes var ok på 12,32/+0,1.

Videre er 800 meter alltid gøy når det setter sitt preg på søndagen på Lillehammer. Aurora løp best (relativt) i dag da hun satte ny årsbeste i Tyrving med 2.17,05! Flott pers på Leah til 2.22,74, ned om lag ett og et halvt sekund. Dobbeltseier til disse to er så absolutt hyggelig å være vitne til!

Av guttene løp Felix godt. Han fikk fjerdeplass i g16 med ny pers (sett bort ifra diskvalifikasjonsløpet forrige helg); 2.03,19. Thomas Bucher-Johannessen gjorde så vidt jeg kan se sin debut i øvelsen. Det var et godt løp på 2.09,10 og han er dermed trygt og godt under neste års UM-krav. Det ga sølv i dag, og en tredjeplass på årsstatistikken. Gratulerer! Eivind D løp på 2.03,64 — nok en gang så vidt bak UM-kravet. Lykke lykke lykke til med å ta det kravet!

Lars Ludahl Stangeland løp veldig bra i g10 med tida 1.56,34.  Det fortelles at løpet kunne vært bedre hvis han så rett fram i stedet for konkurrentente… Tiåringer skal ikke rangeres, men la gå — alle ser jo at han var nest best. Og enda bedre — det er klubbrekord i g10 med 0,49 sekunder! Gratulerer. En etter hvert fast kjenning, Juni G. Barkbu, var best i j10 med sine 2.04,20. 3,78 meter i lengde lar seg også høre.

I høyde hoppa Frederik 1,95 denne gangen og fikk bronse. Sølv på Kristine Tønnessen med 1,50 — årsbeste. I spyd bronse på Ida med 37,76. Bronse i kule på Eivind. Eivind tok også UM-kravet på 100 meter i forsøket i dag. Tida blei 12,27/+1,5. Det holdt akkurat ikke til en a-finaleplass (synd, da, at åttende beste løper i a-finalen valgte å ikke starte). Helene vant 100 m j13 med enda en ny pers, 12,61/+1,6. Herre min hatt så bra! Det var ni hundredeler foran hennes hovedkonkurrent. I forsøket blei det 12,94/-0,1 som var en del foran hovedkonkurrenten. Kretsrekorden er 12,54.

Ebba fikk andreplass i b-finalen. I j16 blei Astrid nummer fem og Andrea nummer åtte. Nesten årsbeste på Astrid som fikk 13,06/+1,8 og i forsøket 13,09/-0,3. Stabilt. Amalie løp på 13,24/+1,3 i syttenårsklassen.