Tyrving – Friidrett

DNB Tyrvinglekene – EM-kval og massemønstring!

Nedtellingen til Norges største friidrettstevne er i gang og deltagelsen er upåklagelig! Vi har flere deltagere enn i fjor – ikke minst fordi dette er siste sjanse til å klare EM-kravet for mange utøvere.

Aller størst er interessen i så måte for 800 meter for menn der kandidatene står i kø. For Tyrvinglekene er jo noe mer enn et barne- og ungdomsstevne. Det er nok også Norges største seniorstevne når vi tar med alle NM-deltagerne som her stiller i ungdomsklassene.

Deltagertallet har passert 1700 og antall starter 4.500 og det pleier å komme en god del etternølere de siste dagene, ikke minst under selve stevnet. Dermed befester DNB Tyrvinglekene sin posisjon som landets i særklasse største banestevne. I tillegg til alle de individuell startene, regner man med rundt 130 stafettlag (det er fremdeles anledning til å etteranmelde lag for dem som ennå ikke har fått organisert seg i så måte!). Arrangørklubben selv stiller foreløpig med 211 påmeldte utøvere og 44 stafettlag – antageligvis en rekord i seg selv!

Som vanlig er de yngste klassene best besatt, selv om man nok merker litt til de siste års nærgående konkurranse fra Donald Ducklekene. Den aller største klassen er imidlertid J14 hvor det ved oppsett av tidsskjemaet for noen dager siden allerede var 410 anmeldte starter! Gledelig nok er det G15 som var den største klassen blant guttene med 256 starter. Her bidrar arrangøren selv ganske godt med 17 gutter til start (i tillegg til 17 jenter i samme klasse!). 200 meter er største øvelse med 667 starter mot 529 i lengde. Ellers er det 400 meter som øker mest!

Den tøffeste øvelsen blir nok 800 meter for menn der det kryr av klasseløpere. Den ferske norgesrekordholderen på 1500 meter, Henrik Ingebrigtsen, stiller som hare, men vi tipper han løper helt inn! Halsende bak — innledningsvis — finner vi Thomas Roth med 1:48.16 i år, Andreas Roth og Filip Ingebrigtsen i kamp mot kravet til junior-VM, og Thomas Solberg Eide som var fjorårets beste europeiske junior på 1500. Regjerende norgesmester på 1500, Hans Kristian Fløystad, samt Morten Velde og Vetle Aasland tar vel også sikte på dette heatet.

Sprintøvelsene for menn blir de reneste NM-finaler og kvinneheatene er ikke langt bak i kvalitet! Som vanlig blir det også en sjelden anledning for de beste i ungdomsklassene til å møtes og vi regner med freske fraspark på alle nivåer. Bredden er ikke glemt – det blir festlige stunder med 88 10-åringer på 60 meter – eller kanskje er de blitt 100 stykker når vi teller opp før startskuddet går!

Møt frem og ta en titt – eller meld deg på til Norges største friidrettsfest!

via DNB Tyrvinglekene – EM-kval og massemønstring!.