Tyrving – Friidrett

Full mesterskapsfokus for alle i 15+!


Forsesongen er på hell og Tyrvings mesterskapskandidater har tatt godt for seg i stevnene så langt. Vi hadde et lønnlig håp om å få med deltagere i alle årets mesterskap – internasjonale som nasjonale, men når Fredrik Amundgård og Ane Dahlen begge slet med skadeproblemer, ble fokus i stor gard flyttet over på høyt volum i nasjonale mesterskap. Men bare fire timer før fristen gikk ut, klarte Karoline Skatteboe kravet til junior-VM på 3000 meter i kveld og sikret oss deltagelse i et stort internasjonalt mesterskap også denne sommeren!   I tillegg ser det ut til at Jonas og Katarina Mögenburg har stø kurs for Nordisk/Baltisk mesterskap for U23 på Jessheim i juli.

Når det gjelder de nasjonale mesterskapene, har vi utrolig mange kvalifisert i år. Til NM har vi allerede 19 kvalifiserte – mer enn noen gang i moderne tid og kanskje flere enn noensinne. Morten og jeg må snart få avklart dette siste! Blant deltagerne er to spennende skolejenter i New York som vi ennå ikke har truffet – Kari Strømhaug (15) som har hoppet høyere i stav enn noen 15-åringer her til lands med flotte 3.35 og Kristiane Width (18) som har 4.41. på 1500 og 9.57 på 3000! Ingen soleklare kandidater på venteliste, men Anders Skoie Brustad i spyd, Jenny Labråten og Kathan Yohanathan på 200 og ski- og orienteringsklanen Audun og Espen Weltzien, Martin Johansson og Harald Berge er også mulige deltagere under NM i Kristiansand.

Til junior-NM ligger vi foreløpig en tanke bak fjorårets 43 med 40 kvalifiserte. Eivind Drabløs, Reza Mardanghom, Jonas Laskemoen og Fabian Rønningen er vel de som ligger nærmest et krav, men Steinar Gjønnes, Tuva Eikebrokk, Ella Øksby, Ingrid Muri og Henrik Legernes kanskje bare er en ny konkurranse unna å ta et krav! Hvis noen føler seg glemt i denne oppramsingen er det bare å hevne seg ute på banen!

Til UM har vi sprengt alle rammer og antagelser om hva som var mulig. Ikke bare har vi forbedret vår egen ”norske rekord” i antall kvalifiserte – den var på 63 før UM i fjor. Nå er vi allerede på utrolige 75 kvalifiserte og ingen skal få meg til å tro at det stopper der! For Jonas Laskemoen og Vemund Lenschow er det bare å komme i gang etter skader og vi har flere i både løp, hopp og spydkast som har gode sjanser på et krav. Skal vi tro at ikke en gang 80 kvalifiserte er umulig? Uansett – vi har nå 25 kvalifiserte bare i 15-årsklassen. I fjor var det bare BUL bortsett fra oss som hadde så mange deltagere – totalt i alle klasser!

Denne ytringen er imidlertid i hovedsak en påminnelse til alle som er født i 1997 eller tidligere om at fristene for å kvalifisere seg til alle disse mesterskapene – og å melde seg på – nærmer seg med stormskritt. Det betyr at alle må ha en plan dersom de skal delta – ingen får være med til junior-NM eller NM dersom de ikke trener for fullt i sommer – ferie eller ikke. Påmeldingsfristen til junior-NM er 17. juli – ikke reis på ferie uten å melde deg på! For dem som ennå ikke har tatt kvalifiseringskravene, er det viktig å ha en plan for eventuell stevnedeltagelse og kvalifisering. Ta kontakt med meg på telefon  926 99 045 eller mail jo.nesse@storebrand.no hvis du trenger hjelp til å finne egnede konkurranser. Jeg minner om sommerstevnene på Bislett. Husk at hvis du klarer kravet før JNM (eller NM og UM) etter påmeldingsfristens utløp, kan vi søke om dispensasjon fra fristen og likevel få deg med!

Mesterskapet går i Sigdal og det er vanskelig med overnattingsplasser. Vi må derfor så raskt som mulig få beskjed om hvem som skal delta. Meld fra til oppmannen din med kopi til Kirsten og Jo!

Til senior-NM er kravene tøffe, men ikke la noe være uprøvd – ha Karolines utrolige guts og standhaftighet i sinne hvis du tror at noe er umulig! Her har vi hotell til alle som skal delta. Gi beskjed til Kirsten og meg så snart som mulig hvis du skal delta (du skal vel dét!)

Når det gjelder UM, har vi mer tid på oss. Påmeldingsfristen er ikke før 21.8, men det er like greit å gi beskjed med én gang hvis du vet at du skal delta. Det er ikke lett å få plass til en tropp på mellom 70 og 100 personer som vel er realistiske tall – ledere, trenere og foreldre medregnet! Hvis du ikke allerede er kvalifisert – husk at du kan delta i alle seniorstevner i tillegg til aldersbestemte klasser. I alle øvelser unntatt de fleste hekk- og kastøvelser er det jo de samme konkurranserammene for alle fra 15  år og eldre. Det er viktig at alle holder trykket på treningen gjennom sommeren – det er trening på Nadderud stort sett hele sommeren – ta kontakt med din trener for en avklaring. Du kan selvsagt også delta på andre treninger med hjemmeværende trenere hvis din gruppe har pause.

Ja, og ikke glem at det er sommerstid at forholdene er de beste. Ta stevnedeltagelse som en ferietur og sørg for å holde deg i farta. Ta kontakt med meg hvis du trenger hjelp til å finne konkurranser – enten du er kvalifisert eller desperat forsøker å bli det. Norway Games 16.-19. august er siste ordinære mulighet til å ta et krav, men i verste fall vil Tyrving sørge for å approbere ekstrastevne hvis noen er i beit. Husk at du til UM må være kvalifisert i alle øvelser du skal delta – sørg for å ha en plan for hvilke øvelser du vil prøve å delta i og sørg for å ha flere muligheter til å ta et krav!

Vi sees på Nadderud og på stevnene fremover! Lykke til med mesterskapsforberedelsene!