Tyrving – Friidrett

Satte sitt preg på lagseriefinalen

Forgrunnsfigurene til Tyrving under lagseriefinalen kan kanskje sies å være Marie Skjæggestad og Celina Nilsen Lundevik, da de så vidt jeg kunne se var de eneste som tok dobbeltseier. Det skjedde i en spennende duell på 60 meter hekk, der Marie vant på 10,16 og Celina fikk 10,19. Det var pers med 0,04 sekunder for Marie og med kjempemye for Celina, og begge er på topp 10 i Norges land. Celina var også i en duell på 60 meter, kom på andreplass der, men tangerte persen sin på 8,53 sekunder. I lengde var det Marie som kom på 2. og Celina på 4.

Brage Buseth Hammerstad løp en meget god 600 meter i g10 med 1.56,73. Klubbrekorden satt i fjor var 1.56,34. I lengde var han også framtredende med sine 3,70. Han skal også ha mye skryt for at han fullførte hekkeløpet tross riv på siste hekk. BRA! I g11 hadde vi også en med høyt der oppe. Peter Petersen-Øverleir vant kule nesten en meter foran nestemann med det gode støtet 8,18. Broren Kristoffer satte pers og vant også, og det med over to meter! 12,19 var vinnerresultatet (4 kg) som kvalifiserer g14-gutten for UM neste år! Vi har nå, så vidt meg bekjent, to UM-klare gutter i årsklassen: Sondre Høyland og Kristoffer.

Brage i aksjon dagen før.

60 meter j11 ble vunnet av en tyrvinger, Aurora Gustavsen på 9,36/+0,1 — vår eneste deltaker i løpet. Anastasia Schnell sanket også bra med klubbpoeng, da hun tok en fjerdeplass på hekk og i høyde, tredjeplass på 600 meter og andreplass i kule. Aner vi en framtidig mangekjemper? Av j12-jentene fikk Kaja Skålevåg sin beste plassering på hekk (3. plass), Helena Tørmo Kastelein i høyde (2.plass) og Agnes Finborud i 600 meter (5. plass).

I j10 var Benedicte Flugstad Gjerland framtredende med 10,05 på 60 meter. Hun hadde et fint lengdehopp på 3,37; her var imidlertid Filippa Lindberg centimetrene lengre med 3,44. Hermine Lislerud Myhre, Line Næss og Benedicte Hana Christoffersen løp også 60 meter; Line og Hermine løp også fint på hekk, samt at duoen utgjorde hele startfeltet på 600 meter.  Henrik Koppang fikk et sololøp på samme distanse i g13, da han vant med ganske mange sekunder.

Tyrving hadde ett stafettlag, som ble nummer 5 i j10-12 med tida 38,60.