Tyrving – Friidrett

Tyrving beste klubb i UM – som i NM!

Allerede før effekten av den nye, fantastiske friidrettshallen i Bærum slår inn, har Tyrving markert seg som den ledende friidrettsklubben her til lands denne innendørssesongen. For en måned siden var Tyrving for første gang beste klubb i et seniormesterskap og denne helgen var vi nok en gang beste klubb i Ungdomsmesterskapet – som i både innendørs- og utendørsmesterskapet i 2012. Ikke mindre enn 10 gull, fem sølv og åtte bronse var fasit en da 40 aktive satte kursen hjem etter en strålende helg i Steinkjer!

WP_20130309_001

Riktignok gikk det litt trådt første dag med sølv til Leah Røste på 400 meter som beste resultat, men både lørdag og søndag inne Tyrvings utøvere føle vekten av fem gullmedaljer rundt halsen. Vel, ikke helt  presis – arrangøren gikk av alle ting tom for gullmedaljer (!), men Tyrving raidet Steinkjerområdet for Gullbrød sjokolade og sørget for at klubbens vinnere fikk gull i munn! Da stafettlaget for jenter 15-17 feide inn til gull, for øvrig med annetlaget på bronseplass, var antall gull tosifret – for første gang i klubbens historie!

Og det kunne blitt enda bedre. I hopp var medaljefangsten skadelidende av fraværet av den tredobbelt norgesmester for senior, Katarina Mögenburg, av Frederik Jahr som greit ville vunnet høyde og lengde hvis han ikke hadde blitt syk dagen før avreise og av sommerens stavvinner, Kari Strømhaug som går på skole i New York.

Karoline Skatteboe, dobbeltvinner i fjor og VM-deltager for junior, Amalie Iuel som tok sølv i senior-NM på 400 meter hekk og Kristiane Width som har norsk årsbeste på mile, er også på skole i utlandet og med flere habile kastere som av hensyn til inventaret ikke fikk delta i UM, har Tyrving mye å gå på. Det skal vi vise friidrettsnorge i sommer!