Tyrving – Friidrett

JNM: bra 200 lørdags formiddag

Heidi er i finalen med et løp på 25,56/+2,1. Hun var best i sitt heat, og i det andre heatet slo kun én henne. Spennende finale i dette siste jr-nm for Heidi går klokka 18.10. Litt mindre hviletid blei det for dem som måtte gjennom en semifinale, som altså j19 og g19 måtte. For gutta hadde vi med Kathan og Jonas som kom i samme heat, og begge kom til semifinalen. Der holdt det nesten, men ikke helt til finaleplass. Femte og sjetteplass (fjerde hadde holdt), med 23,37 på Kathan og 23,42 på Jonas, igjen i samme heat med +1,2. Det var pers for Kathan, og vi gratulerer! Jonas tok som sagt av seg gipsen for et par dager sia. Godt du fant igjen håndleddsbeskytteren, Jonas…

En pers ble satt blant jentene. Det var Ine som løp på 27,13/+0,9, en forbedring med 0,69 sekunder! Astrid var den som kom til semifinalen, med 26,80/+2,0. Litt saktere gikk det i semifinalen og dermed ingen finale.

Andrea var vår siste løper på 200 i dag, men var langt bak sin pers. Se alle resultatene her.

Hun ble jo som vi husker nr 13 i lengde i går. I dag var det en annen tyrvingers tur til å bli nr 13 — i tresteg. Det var Frida Finnema som gjorde greie hopp, men to av hoppene var døde. Bak seg hadde hun Anna som vel mangler spesialtrening i øvelsen, mens foran seg hadde hun Amalie. Amalie hadde en helt grei kvalifiseringomgang og kvalifiserte seg som nr 9 til finalen. 10,56/+1,7 er ingen pers — men man skal i de fleste tilfeller ikke sette perser i kvalikomgangen. Finalen skal visstnok droppes på grunn av kollisjon (ikke bokstavelig talt) med 400 meter.

Frida og Amalie er to talenter som hopper helt ulikt. Andresteget (steget, som er det vanskeligste) er ganske likt, førstesteget (hinket) er Frida ca en meter bedre enn Amalie på, mens tredjesteget (hoppet) gjør Amalie veldig bra og er noe over en meter bedre.