Tyrving – Friidrett

JRNM: første gull

Ikke overraskende sto Jonas Mögenburg for dagens gull; vårt første i mesterskapet. Hoppet målte 7,09 og han var egentlig aldri særlig trua. Vindforholdene var skiftende, med mot-, side- og medvind. Han hadde to døde, tråkka ett dødt og sto over ett. Frederik lå lenge på tredjeplass, men blei forbigått av to i nest siste og siste omgang. Det døde fjerdehoppet var ganske langt.

Amalie tok ett hopp i trestegfinalen og fikk, med det, to stykk bak seg. Hun gikk så for å delta i 400-finalen. Her blei det sjette på henne og åttende på Leah. Leah hadde tidligere fått samme plassering i langhekk, med ny pers 68,05, men hun har mer inne. Hun kom ut av rytmen ca. i siste sving, og kunne levert en enda bedre spurt hvis det var nødvendig. Men pers er pers.

Ane var også nær en medalje. Hun lå på tredje etter en omgang, men sank ned til femte på de neste to omgangene. Hun økte etter hvert, i siste omgang til 45,20. Da var hun faktisk oppe på sølvplass, og måtte håpe på at konkurrentene ikke økte. Slik gikk det ikke. Både hun fra Nittedal, Stjørdal og Vestby svarte, og da var det ned på femte igjen. Ane sto som kjent over forrige mesterskap med en småskade, men kom seg gjennom hele dette og det var bra. Hjem og trene, var reaksjonen! Ida starta for øvrig ikke finalen.

Sluttspurten på denne teksten får Karoline stå for. I helgas siste øvelse, som var 1500, blei det tidlig klart at vi ikke fikk noen repetisjon av gårsdagens sølv, men K var med i tredje gruppe. Som i går hadde hun en spurt å by på, og gikk forbi Vedde. Hadde løpet vart i 10 meter til, hadde hun gått forbi Oqbazgi også, men det blei sjuendeplass. Under ett sekund bak persen for jenta som fylte atten år forrige søndag; gratulerer med det. Her er forresten tekst og bilder fra gårsdagens løp.