Tyrving – Friidrett

Jrnm: gull, bronse og bronsen som glapp

Mesterskapets andre gull kom i dag. Det gir Tyrving en hyggelig ranking på medaljestatistikken, og vi ligger omtrent der vi forventa å ligge. Katarina tok gullet, etter å ikke ha hatt konkurranse i høydehopp. En bronse fikk vi også, ved Heidi Hessan Næss på 200. 25,37/+0,9 er nesten pers. Hun fikk m.a.o. en bronse og en sølv (som hun tok to ganger, les tidligere omtale) i sitt siste junior-NM.

Til sist i mesterskapet var det stafetter. Tidene blei 2.01,65 for gutta (Frederik, Jonas, Jonas, Kathan) og ukjent for jentene (Astrid, Ine, Heidi, Leah). Drømmen om medalje blei ikke innfridd. Det blei fjerdeplass på gutta og disk på jentene, etter opprinnelig å ha tatt bronse.


Flere vekslinger på lagene var nok ikke så bra, særlig ikke de første. For kvinnelaget gikk første veksling nok dessverre over i det ulovlige, noe som medførte disk. Ellers var det et bra løp. Jentene tapte tid på første veksling, som de egentlig aldri tok igjen. Heidi fikk ikke ordentlig kontakt med laget foran, og Leah blei også løpende aleine. Men en bronse hadde de fortjent, etter super innsats. Vi håpte selvfølgelig etter målgang at det skulle holde, men hadde en mistanke om at en disk var i vente.

Gutta gjennomførte et løp de bør være stolte av. Våre 16- og 17-åringer på laget er jo gode, de, men årsklassen var tross alt Menn 22. Da blir det et helt annet kaliber enn de er vant til. Men løpene på første og andre etappe var bra nok, med en litt klussen veksling seg i mellom. Jonas Mögenburg starta som nummer 3 eller 4, og gikk raskt i tet på bortre langside. Motstanderne hadde nok litt mer å gi, slik at Jonas var nummer tre ved veksling, men praktisk talt helt likt med dem. Kathan (eller Kathaaan ifølge speaker) på siste etappe åpna litt forsiktig på de første 10 meterne og ble tatt igjen av Moelven etter 100-150 meter, samtidig som feltet samla seg. Han bestemte seg for å dra litt, noe som var greit nok. Det er sprint han har trent på, ikke å ligge i noe felt. Han gjorde en utrolig bra innsats, sannsynligvis tok han ut mer her enn i individuelle løp.

Ser vi på individuelle tider her, så ser vi at Ranheims ankermann Jonas Grønnhaug har 4,5 sekunder bedre pers på 400 meter enn Kathan har. I tillegg starta han hakket foran Kathan. Men i mål var differansen mellom Tyrving og vinnerlaget Ranheim kun 1,62 sekunder.

Lag for J19 blei droppa i siste time, pga et frafall.

Høyde og spyd

Det siste som står igjen å nevne da, er høyde og spyd. Vi kan ikke akkurat si at Tyrving satte sitt preg på denne siste dagen, bortsett fra stafettene som holdt hele publikum i spenning. De aller fleste finaler gikk uten Tyrving. Men høyde var i og for seg spennende. Det var fælt vær under oppvarming og til dels under innhopping, med klissvåt og iskald høydematte. Sola kom underveis i konkurransen, men det blei likevel en konkurranse uten en eneste pers hos noen. Anna kom seg da over 1,50, men så var det stopp. Amalie tok den samt 1,55 i første forsøk, noe som brakte henne ganske høyt opp på resultatlista.

Etter 1,55 var hun jo på tredelt 1. plass. På 1,60 reiv en av de tre på første forsøk, mens den andre gikk over. Eks-tyrvinger Karin Busch gjorde også det. Amalie hadde en mulighet til å parkere flere her, men 1,60 gikk ikke i dag. Det blei til slutt fjerde plass. Litt mer ensartet tilløp hver gang, så kan det fort hoppes høyere.

Anders SB blei nummer fem i spyd uten å sette SB (season’s best).