Tyrving – Friidrett

NM dag 1: klubbrekord i diskos

Heidi var første deltaker i dag, men kom dessverre ikke til finalen på 100 meter. Med 12,44 var hun etter hva jeg kan se 0,03 sekunder for seint ute. Anne Dolvik tok den siste plassen, ettersom semifinaler utgikk, og Dolvik løp i +0,2 og Heidi i -0,8. Utrolig synd. Men 200 meter står igjen!

Kristin Sundsteigen satte klubbrekord i diskos med 43,97 meter, som holdt til en femteplass! Hun kom bak de vi forventa at hun skulle komme bak — var ca tre meter bak bronsen. Det er bra av vår Diamond League-deltaker som har kulestøt som spesiale!  Gratulerer med klubbrekord, som også var bedre enn to år gammel pers! Ja, dette var hakket bedre enn hva jeg hadde våget å håpe på!

Ellers er det bare å gratulere Vestlandet. Av 14 diskoskvinner, er fire fra Gloppen og hele ni fra Bergensområdet eller Stord IL (inkl-Kristin). Kun én, vinneren, kommer ikke fra Vestlandet. Vinnerresultatet var for øvrig over fem meter bedre enn i svensk mesterskap samme dag, hvor Kristin for øvrig hadde blitt nr 7.

Vi har også en annen vestlending, Kristian Nedregård. Han ble utslått på 800 meter, og vi håper han fikk en grei gjennomkjøring før 1500 og 10 000 meter. Han sier selv i en epost at han var veldig fornøyd med løpet. Her er et bilde.

En av de siste øvelsene som blei avslutta, var høyde for menn. Vi gratulerer Frederik Jahr med utendørspers på 2,00, en høyde han tok i første forsøk. Alt sett under ett kan han være greit fornøyd med selve plasseringa, som ble 5. Det eneste reelle bedre alternativet var fjerdeplass, og om han fikkk 4 eller 5 gjør vel ikke så mye fra eller til. For å gå en omvei om gårsdagens tips: Mitt forhåndstips tips slo greit nok til i den forstand at Helland, Ellingsen og Nilsen tok seg greit av medaljene. I sjiktet bak kom ganske riktig FJ og Landsem, mens Andenæs presterte noe dårligere. FJ tok som sagt sine høyder i første forsøk og slo Landsem, noe som var bra.

Men at Michael Hopsdal (som FJ delte sølvet med i h.u.t. i Ranheim 2011) skulle snike seg foran FJ og ta fjerdeplassen ved å klare 2,05 i første forsøk, se det hadde jeg ikke trodd. (Persen er 1,94 fra da MH vant junior-NM i 2004 (!), og etter å bl.a. ha hoppa 15,19 i tresteg i 2005 var han flere år borte fra friidrett.) Frederik har jo som mål å hoppe denne høyden, men det klarer han sikkert om ikke så altfor lenge.