Tyrving – Friidrett

HK: Nesten juniorseier for menn

Juniorklassen for menn var vel den klassen der det var mest spennende for oss på Holmenkollstafetten. Det ble sølv, kun to sekunder bak Skjalg. En differanse som var der fra starten og stort sett ble opprettholdt fram mot niende etappe. Så begynte vi å ta innpå.

Men først menn elite. Her begynte Petter Rød Gulliksen bra med 3,07 mot 3,00 som bestetid. Laget lå da på åttende. Vi ble raskt løpt opp på sjette av Jonas Legernes og femte av unge Haavard Lien. Vi sank så ned til sjette ved fjerde, femte og sjette veksling, før vi var oppe igjen på femte og ble der. Forover hadde vi over ett minutt fram til fjerdeplassen Vidar, og sytten sekunder ned til sjetteplassen Ren-Eng.

Den som lå best an i forhold til beste etappetid, var Henrik Gateman som avslutta stafetten på 1.34 minutter (600 meter), to sekunder bak Eirik Haugstad og ett sekund bak Tjalves målsnorbryter. Også Martin Johansson hadde tredje beste tid, på 1790 meters-etappen der han bl.a. slo en sterk løper som Robert Tirop. Her var imidlertid Tjalve og Vidar kruttsterke. Jim Øystein Nybråten på 1300 meter (sjette etappe) hadde fjerde beste tid, kun seks sekunder bak bestetid, mens Anders Televik også leverte bra med femte beste tid. Kathan Yoganathan var også bra med, med 51 sekunder på 390 meter og tredje beste tid. At Haavard hadde sjette beste etappetid må også framheves, han fyller jo snart 15 1/2.

Juniorlaget lå mellom fjerdeplass og andreplass i begynnelsen, så på tredjeplass ved femte, sjette, sjuende og åttende veksling, så på andreplass løpet ut. Her må Peder Gundersen Strand berømmes for på niende etappe å ha løpt laget oppover. Han ble satt på juniorlaget rett og slett grunnet ukjent form, men løp 650 meter på sterke 1.32 minutter. Det var best i juniorklassen, og sammenligna med eliteklassen slo han sterke løpere som Håvard Hildeskor og SK Vidars etappemann. Etter lite/ingen konkurrering høsten 2011 og sist vinter håper vi her på et comeback, og gjerne da på mellomdistanse.

Etter Peders etappe kom laget i en god stim. Fra en margin opp til Skjalg på 32 sekunder da Peder mottok pinnen, var marginen som sagt 2 sekunder i mål. Fem av de seks siste løperne hadde beste juniortid. Tiende og ellevte etappe, Anders Televiks andre løp for dagen samt Halvard Boland Haugen, spiste godt inn på Skjalg, da Haugen leverte pinnen var det bare åtte sekunder opp. Jeg er usikker på om han da så Skjalgs løper, siden det er svingete rundt den vekslinga. Men etter et greit sprintløp av Fabian Rønningen tok nok en dagens-andre-etappe-løper, Petter Rød Gulliksen, et nytt jafs. Nest siste løper var Haavard, som med 2.13 på 850 meter ville vært på delt sjetteplass i eliteklassen, og det i sitt andre løp for dagen! Eivind Drabløs hadde også dagens andre løp på ankeretappen, og med 1.39 ville han slått flere i eliteklassen (bl.a. SK Vidar).

Altså lyktes «prosjekt innhenting» bare nesten, man tok igjen kun 30 av de 32 sekundene som siddisene lå foran midtveis. Men innhentinga i seg selv er bra, og de som henta sekundene inn, var for det meste folk som allerede hadde løpt en etappe. Og aller viktigst, tross alt — det er mye her som lover godt foran banesesongen. Mange fine gjensyn også, som beskrevet nylig.