Tyrving – Friidrett

Stafett-UM i fokus

UM er en klasse i stafettmesterskapet der vi har gjort det bra de siste årene, også i år. Ikke så rart når vi også blir beste klubb i det vanlige UM, ute som inne. Her har trenerne i den aktuelle aldersgruppa lagt et godt grunnlag! Vi har oppsummert de viktigste nyhetene tidligere, men selvsagt fortjener mesterskapsløperne våre en mer grundig gjennomgang. La oss ta jenteklassene først  (PS masse bilder!)

Pallen på 4 x 100 meter.

4 x 100 meter var først på søndagen, med forsøk. Her løp førstelaget med Jenny, Ida, Sofie og Ingvild seg greit videre. Andrelaget kom dessverre ikke til mål da de løp fra hverandre på andre veksling. Kjedelig for Anna og Guro som ikke en gang fikk ta i pinnen, jeg har opplevd det selv, men det kommer som sagt nye UM! Men da Ingvild meldte forfall fra finalen, ble Anna Eikebrokk med likevel, som Ingvilds erstatter og ankerløper på førstelaget. Etter supre løp av Jenny, Ida og Sofie på de første etappene holdt Anna inn til en medalje, bronse ble det! Vi ble bare så vidt slått av det sammensatte laget BFG Fana, men vi holdt unna for Fredrikstad.

Så var det 4 x 600 meter i samme UM-klasse. Her satte vi inn Sofie på laget, som har drevet littegrann med distansen før, men ikke i det siste. Hun ble råda til å ha som taktikk å legge seg i ryggen på noen. Raskt måtte hun imidlertid avansere i feltet, for hun hang absolutt med! Hun la et par

Pallen på 4 x 600 meter.

lag bak seg men det ble imidlertid ei luke oppover. Haugesund vant suverent og var bare å glemme, mens Tyrving sakte men sikkert kom i kontakt med Selsbakk og Sturla. Anita Hundseid og Ingrid Astrup løp fint og knappa inn på lagene foran sakte men sikkert. Sturla hadde satt sine gode løpere i midten av stafetten, Selsbakk var kanskje litt jevnere. Da Sturlas tredje-etappeløper tok igjen Selsbakk etter 500 meter, men så sprakk, kom Martine Svendsen på siste etappe i kontakt med nettopp Sturla. Selsbakk ble også ganske suverene på andreplass, mens Tyrving tok bronsen, 1,18 sekunder foran drammenserne.

Nærbilde av bronsepallen.

Guttene

Lørdag henta de inn et nydelig sølv i 4 x 100 meter G15-16. Som i juniorklassen (samme kjønn og øvelse) ble BUL litt for sterke men Eivind Hvistendahl tok sølv både i UM’et og JRNM’et. Han hadde med seg tre debutanter i et utendørs UM. Thomas Riis (1996), Theo Griffin (1997) og Thomas Karlsnes (1997). Gratulerer med sølvet!

Det ble fjerdeplass på 4 x 600 meter. Her var vi aldri helt oppe i teten; Stord begynte bra og holdt vel ledelsen fra start til slutt. BUL var litt opp og ned men hele tida i teten. Sandvin var også høyt oppe, men falt litt av. Etter at vårt unge lag med Håkon Rode (1997), Lars Giske (1997) og Ekolai Lunde (1997) hadde begynt, hadde vi Haavard O. Lien (1996) på siste etappe; uten forkleinelse for noen er han den som har tatt størst skritt (bokstavelig talt) på mellomdistanse i vinter og vår. I likhet med Nittedals ankerløper tok han igjen løpere, men BUL holdt akkurat unna. Nittedal var 1,01 sekund bak BUL og tok bronse, mens Tyrving var 1,91 sekunder bak Nittedal igjen. Men de fleste av disse gutta løp sitt første UM ute, og det står jo etter hvert UM i kø (5 ute, 8 inne, 2 i stafett pluss mangekamp, terrengløp etc) så neste gang sitter bronsen der.

Her ser du flere bilder. Alle som er her, er tatt av Ketil Olsholt.

Juniorklassen: Pallen på 4 x 100 meter

Martine Svendsen har tatt igjen Sturlas løper.

Juniorklassen: Aurora løper inn til gull på 4 x 400 meter.

Juniorklassen: Nicolai starter på bronseløpet i 4 x 100 meter.