Tyrving – Friidrett

Kristian best på 5 km, mye ungt og bra på 3 km

Ah, Fornebuløpet. Selvfølgelig er dette en dag for å feire bredden, det store deltakerantallet som fikk bryne seg på Fornebus flate landskap en varm og fin sommerdag. På dette feltet er det mye å trekke fram. Det har vært svært god deltakelse fra klubber i Østre Bærum med lite friidrett de siste åra. Stabæk stilte med håndballaget i BDO-mila, og i Fornebuløpet stilte Øvrevoll-Hosle, Jar og selvfølgelig arrangørklubben Snarøya sterkt, i tillegg til den mer løpevante klubben Bærums Verk i begge løpene. Også bra utenbygds deltakelse og bedriftsdeltakelse i Fornebuløpet, og jeg teller 893 deltakere inkl. en håndfull som ikke fullførte, noe som i så fall er ny rekord.

Skal vi referere selve Tyrving-løpernes innsats, stilte vi med to skolerte løpere. Det var Kristian Nedregård som vant 5 km for menn veteran med tida 15.18, og også ble beste mann uansett alder. Han har banepers på 5000 meter på 15.14 fra 2006. Mathias Nipen var dessuten nummer fire på samme distanse i seniorklassen med tida 16.21. Den tida kan absolutt presses ned mot 15.59 i et baneløp, tror jeg, så velkommen på bane! Ellers var det en del fravær blant våre mest ivrige distanseløpere, men det skyldes det viktige elitestevnet på Bislett 24. mai.

Derfor var klasseseire og svært god innsats i yngre klasser noe vi i høyeste grad tar med oss. Resultatlista på 3 kilometer for 12-13 år så meget hyggelig ut med Tyrving-øyne. Kristin Austgulen Fosnæs var best her knallsterke 11.36 minutter, foran Ane Grøtan Wang med 12.01 og Tiril Bergitte Lund med 12.09 – også det særdeles bra. Tuva Flatebakken kom dessuten på femteplass med 12.35 minutter. På 3 kilometer for 14-15 år fikk vi en hyggelig klasseseier ved Julie Thue Holthe. Hun løp de tre kilometerne på flotte 11.47. Ilja Engeset kom kun ti sekunder bak, på tredje plass. I klassen 10-11 var vår beste May Siri Ebbesen på 13.53 minutter og fjerdeplass.

Ingen klasseseire på 3 kilometer for gutter, men Albert Sperstad (vinneren av Råtassen i samme årsklasse) tok en andreplass i G12-13 med tida 10.12 minutter. Simen Halle Haugen med flere generasjoner olympiere som foreldre vant. I G10-11 ble Brage Buseth Hammerstad vår beste med sjetteplass.

PS. Odd-Bjørn Hjelmeset ble nummer sju blant mennene totalt med 34.10. Svartedal («no team»?) litt lengre bak. Anders Aukland finner jeg ikke i resultatlistene.