Tyrving – Friidrett

Klubbrekord og andre eliteresultater på Bislett

Det var mye god friidrett på Bislett i nok et supersommervær i kveld, som gjorde det verdt å få med seg. Ja, det VAR et riktig elitestevne. Våre utøvere fulgte også opp elitepreget ved å forbedre seg og befeste sine posisjoner i norgestoppen.

Karoline Skatteboe befesta sin toppjunior-posisjon ved å slå Ida Østerås og perse på 9.41,09. Innendørs hadde hun 9.50, og utendørs i fjor 10.00. Jonas Legernes løp også en flott 3000 meter på 8.32,10. Han fortalte at det var godt og lettende å være tilbake på bane med et greit løp, og at det ennå er tidlig i sesongen. USA-oppholdet har fått seg en pause i vår, og den perioden har han tenkt til å bruke godt, og håper på ei tid ned mot 8.20.

Heidi Hessan Næss løp nesten helt ned mot persen sin (0,04 sekunder unna) med tida 12,13/+1,6. Det var riktignok ingenting å si på forholdene eller konkurransen, men vi tror likevel hun kan perse, kanskje med et tidel, når hun får løpt seg inn litt. Det ble rapportert at det ved starten var litt å knappe inn på. Da ligger det også an til NM-finale i øvelsen.

Jonas Halonen er imidlertid den vi må hylle mest i dag. Han fikk ut det potensialet han viste ved å ta en Bolt’08 (jogge inn) til pers på Nadderud 3. mai, i dag fikk han akkurat riktig press og løp inn på 10,91/+1,6. Det var 0,01 sekund bak heatseier, og klubbrekord i Tyrving, faktisk første gang noensinne at noen løper under 11 sekunder med elektronisk tid. 10,91 er også i realiteten mye bedre enn den manuelle tida 10,8 som to løpere har oppnådd. Philip Bjørnå Berntsens G17-kretsrekord på 10,76 lever kan hende farlig nå.

Nivået på resten av 100 meter-sprinterne var skremmende dårlig. Kun én nordmann løp lavere enn 10,90, mens ALLE de inviterte fra resten av Norden løp under denne tida. Så hvis Jonas Halonen nå blir norsk, er det bare å ta for seg i medalje-kakefatet. I dag løp han 0,01 sekund saktere enn en av dem som var på stafettlandslaget i dag (de fullførte ikke stafettløpet).

I kast var Ane Dahlen med i spyd. I dette jevne feltet, hvor kvaliteten på utøverne og bredden etter hvert har blitt særdeles bra, klarte hun ikke å stikke seg ut, og havna midt på resultatlista med 44,80. Men det var jevnt med resultatet på samme tid i fjor — 45,01 den 22. mai 2011 — og da endte det med et kast over femti meter

Fredrik Amundgård fikk dessverre ikke noen gyldige kast i diskos. Det var seks dårlige kast, sier han, og han følte ikke at det satt i dag. USA-oppholdet var bra med greie resultater, men han merker fortsatt den hofta som ble operert i fjor.

Stevnet var som sagt godt, med interessant deltakelse utenfra. Stevnet var kompakt og ble presentert på en god måte. Litt tynn bredde i høydehopp, og det trakk også ned at portene åpna først klokka 16.45, et kvarter for seint. Men slike stevner ser vi gjerne flere av, og publikum koste seg. Det er som det beste av superstevnet Tyrvinglekene kokt ned til tre timer.