Tyrving – Friidrett

Mange NCC-helter!!

NCC-lekene går denne helgen, og er først og fremst en lagkonkurranse. Vi er derfor svært glade for at utøverne våre plukker poeng for kretsen (særlig siden jeg er kretsformann…), og når de gjør det ved å sette pers og plassere seg godt er det et kjempestort pluss også for Tyrving i tillegg til dem selv.

Helene Rønningen er vårt sterkeste kort i disse årsklassene og lørdag vant hun 200 meter på NCC. Hun var et hav foran nummer tre, men med sine 26,09/-1,2 ble det et spennende race foran nummer to, som fikk 26,47. Sølv tok Mari Drabløs på 600 meter, og også der var det spennende mellom henne og neste jente (bronsevinneren). Mari løp på 1.40,03 mot bronsevinnerens 1.40,74. Viktige poeng! Det gjelder også de som ikke kom på pallen, men ble best i Akershus. Marthe Røe satte for eksempel en ganske stor og fin pers i 60 meter hekk med 10,16/+1,9 (0,21 sek pers) og ble nummer 5.

Det beste kullet vårt her, er nok imidlertid g13. Utøveren med startnummer 1 (spar på det!), Albert Sperstad plukka en fin bronsemedalje på 600 meter med 1.39,20. Han har duellert med Vestfolds løper Haugen i mange tilfelle, og Haugen vant i dag, i tillegg til at en helt ukjent løper kom på sølvplass. Henrik Koppang fulgte opp på en fin femteplass. Fredrik Grusd kom på tolvte, og han deltok også hederlig i kappgang og plukka viktige poeng for Akershus der. I tekniske øvelser tok Haakon Rieve Kristiansen en nydelig bronsemedalje i lengde med ny perslengde, 4,97 hvis det ikke hadde vært medvind +3,3. Erik Lønskog persa med 20 cm til 4,78/+1,7 til sjuende plass, flott!

G14 er ingen veldig god årgang for Tyrving, men Kristoffer Petersen-Øverleir ble best i kretsen i kule. Han fikk opp 11,98 som er pers med 8 cm. Det ga fjerdeplass i dag, men han var en halvmeter bedre enn neste i kretsen. Også Sondre Høyland plukka poeng for oss med en hederlig årsdebut og femteplass i stav, og også en flott femteplass i slegge med 26,10/ 4 kg. J13 er en bra årgang for oss, men fikk ikke opp mange resultater lørdag. Best var Celina Nilsen Lundevik som tok fjerdeplass på 200 meter med 28,25/-1,2.

Litt tilbake til j14: På 200 meter Johanne Simenstad var nest best av våre og plasserte seg mot midten av lista med 28.83. Dessverre ble det ingen resultater på verken henne eller Helene (starta ikke) i lengde, der i stedet Marthe Røe ble best av våre.

Resultatene finner du her.