Tyrving – Friidrett

Kampen mot kvalifiseringskravene er i gang!

Som vanlig tar vi nå ved inngangen til et nytt år en status på antall kvalifiserte utøvere til årets nasjonale og internasjonale mesterskap. Vi har jo hatt en eventyrlig utvikling i både antall kvalifiserte utøvere til mesterskapene og i antall medaljer og flotte plasseringer våre utøvere vender hjem fra mesterskapene med! Målet i år er å få med utøvere til alle de internasjonale mesterskapene – VM for senior i Moskva, EM for U23 i Ostrava, EM for U20 i Rieti og VM for U18 i Donetsk. Fredrik Amundgård (diskos) er i øyeblikket den eneste kandidaten til VM, mens Katarina Mögenburg i høyde (og kanskje i lengde?) og Karoline Skatteboe (5000) er våre fremste kandidater til Ostrava. Forhåpentligvis melder Jonas Legernes og Frederik Jahr seg også på i kampen om plassene dit!

Til EM for U20 i italienske Rieti, kan det bli riktig tett med tyrvingutøvere. Amalie Iuel (400m hekk) og Aurora Dybedokken (1500) klarte kravene i sommer, men må klare dem igjen før påmeldingsfristens utløp etter at man nå har kuttet ned på kvalifiseringsperioden. Her tror vi også Jonas Halonen (100 og 200), Ane Dahlen (spyd) og Kristiane Width (3000/5000) har gode muligheter til å ta kravene og vi vet at Leah Røste har satt seg høye mål! Foreløpig vet ikke om Norge stiller lag i U18-VM, men vi tror dette blir utfallet. Da er nok Haavard Lien vårt beste kort – enten på 800 eller på 400. Kravene til deltagelse for norske utøvere i dette mesterskapet er foreløpig ikke offisielle.

En annet stor, internasjonal begivenhet for våre utøvere vil være EM for lag i Gateshead, UK i juni. Her skal Norge stille med én utøver i hver øvelse og vi antar Fredrik Amundgård, Kristin Sundsteigen og Jonas Mögenburg allerede har krysset av i kalenderen! Avhengig av skadesituasjonen for våre antatt beste, er også Katarina Mögenburg en kandidat her og Ane Dahlen vil avgjort være med i kampen om spydhegemoniet!

 

For de aller fleste av våre utøvere er det likevel mesterskapskravene til NM i Tønsberg, junior-NM i Overhalla og UM på Lillehammer som har hovedfokus. Her håper vi å nå opp til fjorårets utrolige antall kvalifiserte. I skrivende stund har vi 17 NM-kvalifiserte, 38 er kvalifisert til junior-NM og 66 til UM. Målet i år må være å få over 20 klare til NM, 45 til juniormesterskapet og 75 til UM. I fjor hadde vi 80 UM-kvalifiserte og færre klare da sesongen startet enn vi har nå – betydelig færre. La oss håpe våre konservative estimater blir knust denne gangen også!

Husk at både innendørs- og utendørsresultater teller som kvalifiseringsresultater og at man er kvalifisert til NM og junior-NM i alle øvelser hvis man har tatt kravet i én øvelse. I UM må man ha klart kravet i alle øvelser man skal delta i. Det er også kvalifiseringskrav på 200 meter og 400 meter til NM og UM innendørs. Disse kravene og eventuelle justeringer av mesterskapskravene vil snart bli offentliggjort og vi tar forbehold om at det kan komme endringer. De som klarte mesterskapskravene i fjor, er uansett kvalifisert på basis av dette.

Lykke til med treningsarbeidet fremover – og ikke minst i kampen for å klare de målene du har satt deg for sesongen!

De som i øyeblikket er kvalifisert til de ulike mesterskapene, kan du se ved å klikke her: http://tyrving.idrett.no/10/f/elitesatsing/mesterskapskvalifiserte/