Tyrving – Friidrett

Kari med 3,68!

Tyrvings eksilstavhopper Kari Strømhaug slo til med ny klubb- og kretsrekord i stav da hun hoppet hele 3,68 under et stevne i Endicott, New York i helgen! Den gamle (ikke særlig gamle) persen var 3,58 satt for bare en uke siden.

Vi minner om at kravet for deltagelse i VM for U18 er 3,75 – tre gode, gamle amerikanske tommer opp og så er hun der – i Donetsk i Ukraina medio juli! Vi minner også om at Kari bare er 8 cm bak aldersreko​rden til Katrine Haarklau som lyder på 3,76.

Resultatet ville holdt til NM-sølv i både 2010 og 2011, og ville — i den rivende utviklingen som norsk stav for kvinner er inne i for tiden — gitt en femteplass på norgesstatistikken i 2012.

At Strømhaug er i god form for tiden er det ingen tvil om. For en uke siden deltok hun i Golden Bear Invitational i hjembyen Vestal, New York. Foruten å vinne stav tok hun seieren i høyde så vel som i den (for henne) uvanlige øvelsen tresteg, der hun vant med 10,40 (ikke oppgitt vindstyrke).

En amerikansk nettavis lagde et flott oppslag om Kari, hvor hun beskrives som «multi-event star» og hvor hun også selv kommer med en uttalelse: «Pole vault, I think it’s the most exciting of all of them». [av alle øvelsene hun er med i.] «It involves a lot more technique, there’s so much more to work on. It’s so much fun because we actually take off and get up into the air, you kind of get to fly. I like flying». (NB. Artikkelen består av 3 sider)

Kari konkurrerer ofte, så vi tipper at kravet sitter om ikke så lenge!