Tyrving – Friidrett

Nye rekorder i antall mesterskapskvalifiserte!

Hvert eneste år tror jeg at det skal bli vanskelig eller sågar umulig å slå rekordene i antall kvalifiserte til de ulike norgesmesterskapene, men like sikkert er det at rekordene fortsetter å bli slått! I fjor hadde vi henholdsvis 27, 53 og 83 kvalifisert til NM/Junior-NM og UM da de første startskuddene gikk. I år har vi allerede etter Tyrvinglekene 28, 57 og 84!

Det er faktisk ingen grunn til å tro at det stopper der heller. Tre sprintere er like bak et NM-krav på 100 meter og et par av jentene bør kunne nærme seg kravet på 800. Kanskje kan vi også få lurt noen sterke ski- og orienteringsløpere ut på banen.

Til junior-NM har vi fire gutter på mellomdistanse eldste klasse som er rett bak flere krav og blant de yngre er det mange kandidater med Ungdomsbirk/Fornebuløp-vinner Harald Østberg Amundsen som det mest opplagte navnet. Blant kasterne tror jeg også tre 16-åringer og to eldre gutter kan ta et krav. Derfor er 30 til NM og 60 til JNM, opprinnelig ansett som strekkmål, nå høyst realistiske – 60 til JNM kanskje til og med litt defensivt!

Til UM er det kanskje færre markerte nye kandidater, men noen synes opplagte. Harald er selvskreven her og får nok med seg et par 99-gutter i tillegg til skaren av allerede kvalifiserte. I J15 er det utsikter til nye deltagere på 300 hekk. Så får vi håpe at noen fra sprint og mellomdistanse hever seg ytterligere i løpet av sommeren. Flere viste jo lovende takter og er ikke langt unna mesterskapsdeltagelse. Er det lov å drømme om 90 kvalifiserte?

Lykke til med finpussen frem mot kvalifisering og mesterskap. Si fra hvis dere trenger hjelp til å finne egnede stevner – det er ikke mange stevner i Norge i juli, men det er i det minstemuligheter på Bækkelaget 107 og Bislett 17. og 24.7. (kun seniorøvelser (hekk/kast) begge steder, men åpent for 15+). Etter ferien er jo Tjalvelekene 15.-17. august en gylden mulighet. I verste fall får vi arrangere et «siste sjanse»-stevne for dem som ligger nærmest et krav!

Klikk på filen: Mesterskapskvalifiserte pr 200614 for å se om du allerede er kvalifisiert (si fra om eventuelle feil og mangler).

Vi kommer for øvrig tilbake vedrørende mulighetene for å kvalifisere seg til PEAB-lekene for 13/14 så snart vi får kartlagt kretsen uttagningsprosedyre.