Tyrving – Friidrett

Henrik Solheim Ruud med to seire på Veidekke-lekene

Det var ikke så mange av de yngste som tok turen til Lillehammer denne helgen for å delta på Veidekke-lekene, men flere av de som deltok markerte seg godt.

Den beste av disse var 13 år gamle Henrik Solheim Ruud som torsdag vant 1500m på 4,45,85. Tiden er like bak pers fra Tyrving-lekene men i den sterke vinden var nok dette løpet vel så sterkt. På 3. plass i dette løpet kom Lars Ludahl Stangeland som sesongdebuterte på distansen med 4,51,65, et resultat som tok han rett inn som nr 8 på landsstatistikken (Henrik er nr 4).
Søndag fulgte Henrik opp med å vinne et tett oppgjør på 600m. Med tiden 1,35,52 slo han nr 2 med 18 hundredeler. Tiden er bedre enn beste resultat på landsstatistikken, men her mangler resultatene fra Eiker Kvikk-lekene der Henrik løp raskere selv om han ble nr 2.

Det beste resultatet for jentene kom i høyde der like gamle Anastasia Schnell ble nr 3 med 1,40, som var samme resultat som vinner av klassen.

På 60m fikk vi mange gode prestasjoner.
Blant 14-åringene kvalifiserte Aroran A. Philip seg til B-finalen på 60m der han ble nr 4. Tidene var langt bak pers, noe som skyldes svært ujevn motvind (-2,8 i B-finalen).
I J11 kom Alva Barthel Sveen også til B-finalen på 60m med en tid like bak pers, og ble nr 5 der. I B-finalen var ifølge resultatlisten vinden -6,0!
12 år gamle Cornelia Johnsen Braseth var tredje Tyrvingsprinter som kom til B-finale. Med 9,34 satte hun pers i forsøket i svak medvind. Men i B-finalen hadde vinden snudd og hun ble nr 8 på en mye dårligere tid.
Siste finalist på 60m var Anastasia Schnell i 13-års klassen. Også for hennes del ble det B-finale der hun ble nr 4. Her deltok også May Siri Ebbesen som ikke kom videre fra forsøk.
Vi tar også med at Kristin Austgulen Fosnæs ikke kom videre fra forsøk i J14 selv om hun løp under pers, men i litt for sterk vind.

På 100m fikk vi en løper i A-finalen på J13 der Anastasia Schnell ble nr 6. Kristin Austgulen Fosnæs klarte ikke å kvalifisere seg videre fra klassen over.

Anastasia Schnell løp også inn til 7. plass på 600m. I samme klasse ble May Siri Ebbesen nr 14.

Av andre resultater tok Cornelia Johnsen Braseth en fin 7. plasse lengde for J12, mens Anastasia Schnell ble nr 8 for J13. Her ser det ut til at May Siri Ebbesen satte pers i sterk motvind med 3,40. Kristin Austgulen Fosnæs ble nr 15 blant 14-åringene.
Cornelia Johnsen Braseth ble også nr 11 i høyde med et hopp på 1,15m.

Tilslutt tar vi med at Kristin Austgulen Fosnæs ble nr 8 på 800m, med Tiril Bergitte Lund på plassen bak.