Tyrving – Friidrett

Tidenes inne-NM? Dag 1

Ekstremt god uttelling for Tyrving på dag 1! Fantastiske resultater med 7,39 og 23,63 på Helene Rønningen som det absolutt beste.

Helene varmet opp med persen 7,42 i semifinalen, og var godt med Ezinne også i finalen. Bra konkurranse med en som løp i verdensklasse med 7,17. Aldersrekorden før sesongen var 7,48. VM-kravet er 7,32 og er ingen umulighet, selv om tida for å klare dét vel mer eller mindre er omme.

Jonas Halonen, åååååå! Fra bane 1, det vil si at han i minst grad var favoritt etter å ha karret seg videre med tredjeplass i semifinalen (Bra tid likevel — 6,87 — høyt nivå). Han kom så utrolig godt ut på starten i finalen og hadde muligens en ledelse? Det kunne se ut som bronse til slutt, men så ble det bedømt som delt sølv! Første individuelle NM-medalje til vår venn med den ekte, finske kraften!

Fine plasseringer med Heidi Hessan Næss på 7,75 og åttende plass i 60-finalen (samme tid i finalen). For menn hadde vi fire i semifinalen, ifølge Jo var vi da den klubben med flest. Tre røk ut der med Hallgeir Martinsen 7,00 (fine 6,99 i forsøket) — Kenneth Vik Gulbrandsen 7,21 og Theo Halvorsen 7,22. Christine Gloppestad ute i forsøket med 8,02.

Så feide Helene inn til 23,63 i 200 meter-heatet. Det er norsk rekord innendørs! Aldersrekorden før sesongen — utendørs — var 23,97!! Jeg har ikke ord for hvor bra det er. Hun går i et forsøksheat inn som nummer 61 i VERDEN uansett alder. I hennes årsklasse 1998 er hun NUMMER TO I VERDEN seks hundredeler bak en fransk jente. Og ikke minst, hun slår den beste svenske junioren med en hundredel ;-) EM-kravet utendørs er 23,60, det finnes ikke fnugg av tvil om at Helene tar det, spør du meg. For jeg minner om, til de som ikke er så vel versert i friidrett, at av mange grunner er det mye, mye bedre å løpe 200 meter utendørs. (I VM- og EM-sammenheng har droppet 200 fordi det er for krappe svinger — det sier litt når Helene så knuser ute-aldersrekorden).

Dessverre ingen finale på Heidi Hessan Næss — 25,37 — og Christine Gloppestad — 25,54. Men godkjent med f.eks. tangering av pers på Christine. Ei heller finale på Syver Røinaas på 400 meter — 51,59. Ei heller på 200 menn med Jonas 22,16 — Kenneth 22,80 — Theo 23,33 — Lars diska, det var veldig synd.

Hallgeir Martinsen kom seg derimot til finale på 400 meter. Her ble det 50,19 i forsøket og 51,38 og femteplass i finalen. God hopping av Espens tresteggruppe, men nivået er høyt. Gode 11,80 av Anna Eikebrokk holdt derfor til sjetteplass og 11,31 av Julie Bressand til åttende.

I hopp uten tilløp fikk vi også full klaff! Utrolig bra hopping av Andrea Dammen som jeg personlig ikke kan huske at har hoppet stille høyde. Og så tar hun 1,35 i dag! Det er helt vilt bra av sekstenåringen, for eksempel rett bak (6 cm) persen til Mia Haave. Den eneste som slo Andrea i dag, på færre riv, er datter av norgesrekordholderen. Det ble med andre ord sølv i juniorklassen på Andrea.

Katarina Mögenburg er Norges beste i høyde, og også i stille høyde hvor hun cruiset inn til nytt NM-gull med 1,45. 1,50 var neste prøvde høyde, som er persen hennes, det gikk ikke, men vi fikk norsk årsbeste og gull helt på starten av dagen. Vi gleder oss til høyde i morgen!

Sondre Høyland ble ringt av en h.u.t.-entuisiast dagen før kvalikfristen gikk ut. Om han ikke skulle melde seg på i juniorklassen, da feltet tilsa at det kunne være lurt? «Jo, jeg har hoppet 1,45 på trening». OK, tenkte entusiasten, det er starthøyden i konkurransen, så da er han med i gamet. Og så tar Sondre 1,55 — i sin konkurransedebut i øvelsen — og tar bronsemedalje. Han har best fysikk i feltet og viste best satskraft, men til dels på grunn av litt vondt helt øverst i ryggen ble høydebuen for flat og passiv. Han reiv da med beina. Ellers kan det gå høyere.

Morten Haave nådde målet sitt på 1,60. Plasseringen i seniorklassen ble helt ok med en 5. plass, og viser først og fremst at hvis det satses igjen, kan det gå oppover (bokstavelig talt). Tre år uten vekttrening eller særlig annen trening vises på resultatene til den gamle traveren, som var med i sitt 13. innendørs-NM (inkl junioralder).

Alle utøverne som har tatt medalje i dag er egenutviklede i Tyrving. Det er verdt å framheve. Vi hyller Stephan, Dietmar, Espen, Jo og Eystein som hovedtrenere til de som presterte så bra i dag.

Trond Steinar Gjønnes, Jan Kristian Hynne fikk også NM-erfaringer.