Tyrving – Friidrett

Flere gull også på NM-dag 2

Helene Rønningen avsluttet NM med et smell — gull på 200 meter med 23,64, nest beste tid i Norge noensinne etter hennes norgesrekord i går.

Så ble det gull på stafettlaget bestående av Helene Rønningen, Christine Gloppestad, Mari Drabløs og Heidi Hessan Næss gull med 1.38,91. Også norsk rekord!

Gutta ved Jonas Halonen, Lars Gausemel Stølen, Kenneth Vik Gulbrandsen og Hallgeir Martinsen tok en finfin bronse på stafetten med 1.29,39.

Sondre Høyland har konkurrert en del i stille lengde denne vinteren, men ikke hatt 3-meteren inne. Med varierende teknikk. Men i dag fikk han klaff i siste omgang, og vant menn junior med 3,02! Med persen 2,95 i andre omgang lå han godt an i hele konkurransen, lenge på andreplass, men vant i siste hopp.

Av andre hopputøvere oppnådde Helena Kastelein 1,60 i høyde, Anna Eikebrokk 5,11 i lengde, fersk ungdomsmester Maria Aaberg 4,98 i lengde, Erik Lønskog 1,75 i høyde. I stille lengde for kvinner junior ble Julie Bressand nummer 7 med 2,51 — mens Maria Aaberg og Andrea Dammen perset med 2,42 og 2,30.

Jonas Mögenburg, som deltok på landslaget i lengde nylig, fikk dessverre ikke gyldig hopp i dag. Katarina Mögenburg sto dessverre over høyde og l.u.t. pga en skade.

Morten Haave løp 60 meter hekk på 9,09 i januar 2009. Så ble det ikke mer 60 hekk. Nå etter en håndfull treninger har han bestemt seg for å ta opp konkurreringen og var ikke særlig langt bak i dag — 9,43. Det ble 7. plass nå i NM.

Trond Steinar Gjønnes løp 800 meter på 2.03,51. Vi savnet Sander Berrefjord i denne øvelsen.