Tyrving – Friidrett

Fantastisk fin avslutning på NM

Siste dag av NM ble en ny flott dag. 1 gull og 4 bronse på Tyrvings utøvere og hele 10 medaljer totalt i mesterskapet er ikke annet en veldig bra for våre flotte utøvere.

I dag var det Helene som skulle få gleden av å stå høyest på seierspallen med sitt strålende 200m løp. Med 23,98 (-1,1) var hun bare 3 hundredeler foran Ida Bakke Hansen, men det var akkurat nok til å ta gullet. Vi gratulerer Helene så mye med hennes første seniorgull utendørs i NM!

Karoline Skatteboe var på forhånd en joker på 10.000m. De som kjenner henne vet at hun er en terrier som aldri gir seg i sine løp. Og det var akkurat dette som skjedde i dag. Hun kjempet i hele løpet og gav aldri opp. Lettere ble det ikke for jentene da Bergensværet viste seg fra sin beste side, med øs pøs regnvær. Men dette virket ikke å ha påvirket Karoline, for på oppløpssiden spurtet hun forbi sine konkurrenter og sikret seg dermed en fin bronsemedalje.

nm karoline

I tresteggropa overrasket nok Katarina en del av sine konkurrenter og andre med å ta bronsen. Katarina, som så å si aldri konkurrerer i tresteggropa klinket til med et hopp på 12,56 (ny pers) Morsomt å se Katarina prøve seg i horisontal retning og vi håper at dette gav mersmak for flere konkurranser i sensommer. Med litt mer trening her, er det jammen ikke mye som skal til før hun ser 13m.  Anna Eikebrokk hoppet også fint med sine 12,06 (i litt for sterk vind) Anna stoppet etter 3 omganger, så mulig hun her pådro seg en skade. Likevel en flott 6.plass på Anna i sitt andre seniormesterskap!

nm katarina

I høydesvingen, hvor det forøvrig også var surt og kaldt, hoppet Frederik Jahr seg inn til delt 3.plass, sammen med Sindre Geljus Eikje fra Hauesund IL. Begge hoppet de 2,00m og hadde like mange riv på de ulike høydene. Frederik som har hatt noe problem med nakkeregionen i det siste, må si seg fornøyd med resultatet og ikke minst sin første seniormedalje. Vi håper å se deg på enda høyere høyder utover sensommeren.

I spydsvingen i dag var heller ikke forholdene ideelle med tanke på rekordkast. Gutta måtte tåle regnet som bøttet ned og etter hvert jobbe hardt for å holde varmen mellom kastene. Vår talentfulle Sondre Høiland virket skjerpet og klar for å kjempe om de gjeveste medaljene og luktet absolutt på edelt metall. Konkurransen var jevn og Sondre var bare 1,5m bak både 2. og 3.plass. Sondre endet på en sterk 6.plass, men har selvsagt mye mer inne resultatmessig enn sine 59,95. Men det kommer flere tog for den unge kasteren og vi vet at med en skadefri kropp og kontinuitet i treningsarbeidet kan spydet virkelig gå langt.

Siste medaljen som kom i dag var det stafettjentene som tok seg av. På 1000m stafetten var det Christine, Helene, Mari og Amalie som løp inn til en fin bronsemedalje. Foran seg hadde de SK Vidar og Sørild. Gratulerer jenter! Gutta som løp stafett i dag var Kenneth, Jonas H, Hallgeir og Markus. Deres løp i dag holdt til en 4.plass, bare et tidel bak IL Sandnes. Neste år er medaljen deres!

Celina Lundevik som i dag stilte opp i 100m HK finalen var uheldig i sitt løp og måtte bryte. Mange nye sjanser for gode løp kommer, Celina!

Vi benytter anledningen til å gratulere og takke alle Tyrvingutøvere, trenere, støtteapparat og supportere som har vært med å prege årets NM på en utrulig fin måte!

Alle foto: friidrett.no