Takk for støtten:

To årsbeste i verden og VM-uttak for Ida!

Ida Nesse toppet verdensstatistikken i spyd i fjor i sin HC-klasse (F44). Årets sesongstart indikerer at hun kan befeste den posisjonen som hun nå har for fjerde gang på fem sesonger! Ida deltok nemlig i to store internasjonale stevner i Dubai (Grand Prix-stevne) og Sharjah i De forende Arabiske Emirater (UAE) i mars. Grand Prix-stevnene er stevner med stor internasjonal deltagelse. Under det tyske mesterskapet (også GP-stevne) der Ida vant spyd i fjor, var det 56 deltagende nasjoner og i Dubai 41 nasjoner. Til sammenligning var det bare 14 nasjoner på start under World Cup avslutningen i langrenn! Blant utøverne Ida konkurrerte mot var det representanter for Storbritannia, Japan, Tsjekkia, Latvia, Moldova, Uzbekistan, Kazakstan, UAE, Samoa, Fiji og Tonga!

Allerede i årets første gyldige diskoskast tok hun VM-kravet med et kast på 27.97 – 60 cm bedre enn hun hadde da hun var finalist i Paralympics i Rio i for. Senere økte  hun til 27.99. Dagen etter var det spyd hvor Ida viste seg som stevnets beste kvinnelige deltager med et kast på 32.62. En god sesongstart etter at det kun har gått i kule og spyd under vintertreningen. I kule ble det, i likhet med i spyd, årsbeste i verden og VM-kvalifisering for Ida med 8.24 til tross for at hun dagen før avreise våknet opp med langfinger som var dobbelt så tykk som kvelden før. Det hemmet henne klart i kule.

Under stevnet i Sharjah ble det 8.23 i kule, 32.27 i spyd (og nye seier), mens det ble nye pers med mer enn en meter i diskos hvor hun klarte fine 29.15. Dermed kunne Ida lene seg tilbake etter å ha klart VM-kravet i både diskos og kule i begge stevner og vunnet begge spydkonkurrransene!

Ellers var det interessant å se hvor vel tilrettelagt det var for utøverne begge steder med egne stadioner for HC-utøvere begge steder. Ikke minst var anlegget i Dubai helt fenomenalt flott. En interessant observasjon i disse tider hvor vi diskuterer nytt friidrettsstadion i Bærum. Vi må nok invitere Bærum Idrettsråd på en studietur til Dubai Club for the Handicapped!

Jo Nesse

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar