Takk for støtten:

Flere sterke resultater i helgen!

Med hele seks meget solide utøvere i USA – flere enn noen andre norske klubber – er Tyrving sterkt representert i nyhetene fra årets første utendørsstevner. Faktisk topper våre utøvere statistikken i hele syv øvelser i øyeblikket – i én øvelse er det sågar to tyrvinggutter på topp!

Det er selvsagt Amalie Iuel som dominerer både overskrifter og statistikker. I helgen gikk hun til topps i sin fjerde øvelse gjennom å vinne høyde i den årlige prestisjeduellen mellom hennes universitet, USC, og UCLA. 1.75 hoppet hun før hun valgte å konsentrere seg om favorittøvelsen 400 meter hekk. Her topper hun ikke bare norgesstatistikken, men også den amerikanske collegestatistikken! Denne gangen ble det flotte 55.62 – bare 24/100 bak hennes egen ferske norgesrekord. Amalie posisjon understrekes også av at hun på dette universitetet, som har 45 OL-gull i friidrett, er årets «postergirl» for duellen mot UCLA: http://www.usctrojans.com/sports/c-track/spec-rel/dualmeet.html

Kristiane Width er en utøver som har deltatt lite i Norge, men har juniorlandskamp på 3000 og har skaffet oss mange verdifulle poeng i serien, er nå i gang igjen etter flere skadeavbrekk. Hun har allerede løpt 1500 meter på 4:29.34 i år (norsk årsbeste) og i helgen debuterte hun på 3000 meter hinder med flotte 10:30.06. Bare Ingunn Weltzien og Karoline Skatteboe har løpt fortere enn dette av våre. Forhåpentligvis kan Kristiane med denne tiden kvalifisere seg til Regionals i det amerikanske studentmesterskapet. Vi håper også at vi i år skal få henne med på flere stevner her hjemme – ikke minst NM!

Vi har også to sterke stavhoppere i USA. Kari Strømhaug går på MIT og har norsk årsbeste og klubbrekord i Tyrving med 3.75. I helgen ble det 3.62 på hjemmebane i Cambridge, Ma. Lillebror Johannes satte flott pers i helgen med 4.70 – også norsk årsbeste – under klassikeren Penn Relays i Philadelphia. Dette er klubbrekord i G17 og dessuten en flott sjetteplass på alle-tiderslisten i Norge i denne klassen.

På hjemlige trakter var det fin innsats av våre kastere under stevnet på Modum. Kasper Sagen viste stabilt god kasting med tre kast over 63 meter med 63.13 som det lengste. Ny pers med 4 ½ meter og alle kast over den gamle persen. Dessuten tyder helgens treningsresultater på at han vil slå følge med Sondre Høyland til EM for junior. Der er kravet 67.50. det kan Kasper ta når som helst. Sondre har som kjent norsk årsbeste med 69.06 og er allerede kvalifisert. Vilde Marsteinstredet er heldigvis tilbake i Tyrving og satte klubbrekord i j16 med brukbare 35.30. men hun har helt andre lengder inne og er snart over 40 meter og mere til!

Ida Nesse fikk endelig til et skikkelig konkurransestøt i kule og står nå med 9.10 som ny pers. I diskos gikk de beste treffene rett i nettet, så 27.39 i resultatlisten skapte ikke mye begeistring der i gården. Men det kommer nye muligheter både for Ida og de andre kasterne allerede denne uken.

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar