Takk for støtten:

Tyrving’ere i andre idretter

I Budstikka 26. april står sportsnotiser. De omhandler Tyrving indirekte. Våre utøvere har nemlig en tendens til å gjøre det godt i andre idretter hvis de heller velger disse. En notis forteller at Emilie Sotnes Hamang (f. 1998) vant tre gull under Ungdomslekene i badminton, både single, double og mixed double. Emilie var med i Tyrving for en del år siden. Notisen ved siden av forteller at Espen Andersen (f. 1993) får fornyet tillit på kombinert-landslaget. Han har løpt Holmenkollstafetten for oss.

Blar man om i avisa, ser man at Harald Østberg Amundsen (f. 1998) ble tatt ut på juniorlandslaget i langrenn dagen før. Under junior-VM på ski i februar vant han stafett og tok bronse i skiatlon. På 3000 meter tok han UM-sølv i 2014 og 4. plass i 2015. Han løp distansen to ganger i fjor, best på 8.44,28. Det er han som er på bildet øverst.

Thomas Bucher-Johannessen (f. 1997) gikk junior-VM i 2016 og 2017 og fikk med seg henholdsvis en sjette og niende plass i 10 km fristil. Han har en sølv og to bronse for oss fra UM i 2012 og 2013, og løp også UM i 2015. Han tok sin skolegang på NTG Geilo. Kanskje blir det et gjensyn på bane i 2017?

Henny Ella Reistad (f. 1999) har tatt plass på a-laget til Stabæk håndball. Hun begynte å hevde seg i fjorårets sesong, for laget som da rykket opp fra 1. divisjon, og som i disse dager spiller for å overleve i toppligaen. Ungdomslandslaget har hun også blitt tatt ut til. Henny tok medalje i liten ball i Tyrvinglekene i 2011, så kastarmen var allerede da på plass.

Jon Tveit Rønning (f. 1998) er nå i a-stallen til Bærum Sportsklubb, fotball. Han scoret i siste treningskamp før sesongen startet. Når får vi se et gjennombrudd for sisteårseleven på Dønski? Som liten hadde han et par klubbrekorder innendørs for Tyrving i G10.

De fotballinteresserte merker seg kanskje også at Håkon Skogseid (f. 1988) er tilbake på Stabæks a-lag. Han var en talentfull friidrettsutøver, men det har allerede blitt nesten 15 år siden…

I fjor leste jeg i Budstikka om to syklister med proffkontrakt for det svenske «kontinentallaget» Bliz-Merida Pro Cycling. Hva et kontinentallag er, vet jeg ikke helt, men det betyr at løperne deltar i norgescup og NM. Syklistene er Mikkel og Nikolai Tefre Lunder, to brødre som var aktive i Tyrving rundt 2005–07 og har i dag bikket 20 år.

Til sist tar vi med et assosiert klubbmedlem. Charlotte Selbekk (f. 1997) «kjøpte bandybok. Fikk sjokk da hun var på verdenslaget«. Hun er kort sagt knallgod i bandy. Det er jo broren som strengt tatt løper for oss, men vi regner med at de har tatt noen løpeturer på et eller annet tidspunkt.

Vi i Tyrving synes det er gøy at våre folk hevder seg også i andre idretter, og ønsker alle lykke til med nye sesonger. Si gjerne fra i kommentarfeltet under hvis du vet om flere som idretterer på et bra nivå!

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar