Tyrving – Friidrett

Sterk NM-dag

6 medaljer ble fasiten for Tyrving, første dag av Norgesmesterskapet innendørs 2018, i Bærum Idrettspark. Første medalje og ikke ringere enn gull gikk til Katarina Møgenburg i høyde uten tilløp. 1,44 ble vinnerresultatet denne gang på vår spenstigste, som dessverre ikke kunne stille i høyde med tilløp i dag, grunnet skade. Men vi ser fram til sommeren og EM, hvor vi håper å se Katarina kjempe i toppen.

Etter en noe «treg» start på innesesongen på Helene Rønningen, viste hun i dag at formen virkelig har blitt prikket inn til helgens NM. Sterk i forsøk og semi og i finalen dundret hun inn flotte tiden 7,37, som er pers. Helene viste at dette virkelig smakte godt og på 200m forsøk, sent på lørdagskvelden, løp hun inn til 23,62 og gav oss en forsmak på at det bare er å glede seg til 200m finale i morgen. Sprinterne (60m og 200m) fikk for øvrig brynt seg med en riktig lang dag i hallen i dag, med forsøk til 60m rundt kl 1030 og forsøk til 200m ca kl 20 i kveld. På 200m forsøk løp Maria Aaberg flott inn til pers med 25,58. I samme heat løp trener, Petra Stepankova 26,84. Av gutta var det Jonatan Greni Bjerkaas i slaget og fikk bestetid av våre. 22,37 fikk han foran Syver Røinaas med 22,40. Samuel Guedu slo akkurat Hallgeir Martinsen i samme heat. 22,61 mot 22,72. Kenneth Gulbrandsen løp 200m på 22,69. Ingen av våre herrer gikk videre til søndagens 200m finale.

På 400m forsøk løp Marie Skjeggestad kontrollert inn til heatseier og viste seg som en skikkelig medaljefavoritt med tiden 56,46. I heatet etter var det Mari Drabløs som igjen viste at Tyrving virkelig kunne kjempe om medaljene i finalen på 400m, da hun løp inn til 56,56. Prognosene fra forsøket levde opp til forventningene i finalen senere på dagen. Ingen kunne tukte Line Kloster med seieren i dag, men Marie og Mari tok hhv sølv og bronse. Og ikke nok med det, fine inneperser ble det også på jentene med 55,64(Marie) og 55,93 (Mari)

Syver var vår enste i den tøffe finalen mot selveste verdensmesteren Warholm. Så nære så nære, ble det nesten medalje på Syver. Fin pers ble det, med 49,38, knappe 10-delet bak bronsen.

Tilbake til 60m for herrene, «showwa» Jonas Halonen og viste seg sterk gjennom hele dagen med raske tider (6,85 forsøk, 6,80 semi) I finalen løp han inn til herlige 6,79 og bronsemedalje. Det er nydelig å se Jonas i det slaget og at han første gang ser 7-tallet (etter 6-tallet)

Resterende Tyrvingutøvere på 60m var på jentesida:

Heidi Hessan Næss hadde et fint forsøk med 7,86 og kvalifiserte seg dermed til semi. I semien ble det 7,90 på Heidi. I samme heat som Heidi løp Celina Lundevik 8,13. Iselin Rstad fikk 8,72 og Pernille Løwe Lange fikk 8,61 i forsøket. På guttesida ble det følgende resultater:

Både Nils Paul Skåra og Hallgeir Martinsen løp seg til semi med samme tid i samme heat, med tiden 7,06. I semi ble begge slått ut. Videre på listen løp Kenneth inn til 7,15,men ble slått ut. Patrick Bifuko fikk 7,27. Samuel løp i dag på 7,25.

Mina Angelero, kjempet seg inn til bronse på 800 m, selv med nesten-fall, 50 m før mål. Med 2,12,54 var hun bare 1-tidel fra sølv.

I forsøket på 400m løp Linnea Gateman flott, og fikk fin pers med 59,50 og ble nr 4 i sitt heat. På 1500m i dag for menn løp Didrik kontrollert og flott i sitt heat og fikk til slutt tiden 3,58,55 og 9.plass. Hva kan han vise oss på 800m i morgen? Einar Melsom fikk tiden 4,05,66 0g 16 plass, mens Sebastian Selbekk løp inn til 4,12,39. I høyde uten tilløp hadde vi en del deltagere i dag, med to i menn senior. Sondre Høyland måtte strekke seg enda et hakk i dag for å kunne komme på pallen. Med 1,60, var det 4 cm for lavt for bronse. Mens vinnerresultatet var fine 1,75. Veteran Morten Haave endet i dag på 1,50. I Kvinner junior kunne det raskt blitt noen medaljer, men våre hadde litt stang ut. Anastasia ble vår beste denne gang, med 4.plass. Andrea Dammen hoppet det samme, mens Helena Kastelein stoppet på 1,25. På lista fra 2 til 6.plass i dag hoppet alle 1,30, så med mindre riv kunne våre jenter tatt del i seierspallen. Med tilløp, stoppet Helena på 1,60 og 10.plass. I tresteggropa hoppet i dag  Celine Bressand 10,54, noe som også gav henne 10.plass. Som eneste kaster/støter fikk Ida Nesse i dag et støt på 9,09. Litt bak hennes støt den siste tida, men likevel en solid konkurranse av Ida, som viser godt treningsarbeid om dagen.

Vi ser fram til en spennende andre dag i morgen! Stafetter og greier. Heia Tyrving!