Tyrving – Friidrett

Tyrving andre beste klubb i junior-NM

Alt lå tilrette for gode prestasjoner under helgens junior-NM i Sigdal med sol og flotte forhold.  Flere tyrvingmedaljer ble det, mange presterte oppi mot pers og Tyrving endte som andre beste klubb totalt etter Tjalve.

Med 2 individuelle gull på 800m(1,54,53) og 1500m(3,53,84) i tillegg til sølv på 400m (49,01, pers) ble Didrik Hexeberg Warlo i M23 den største medaljegrossisten for Tyrving i helgen. Også i M23 slo Lars Gausemel Stølen til med gull. På 400m i hard fight mot Warlo løp Lars inn til flott pers med tiden 48,93. Erik Lønskog hoppet 1,85 i M23 og fikk med det også gull. I lengde ble det bronse for Erik med resultatet 6,00. I yngste jenteklasse, K20, var Hedvig Kallåk en av favorittene i høyde. Men i sitt første store mesterskap er det alltid spennende om man får ting til å stemme. Og det gjorde det virkelig for Hedvig som hoppet 1,69 og fikk med det gullet.  På 1000m stefett ble det også i helgen medaljer. I klassen M23 løp Erik Lønskog, Iver Koppen, Didrik Hexeberg Warlo og Lars Gausemel Stølen inn til gull med tiden 1,57,98. K20-jentene Hedvig Kallåk, Anastasia Schnell, Miranda Lauvstad og Lea Trong-Johansen kunne juble for bronsemedaljer med tiden 2,19,67.

Flere av våre kom til løpsfinaler. Miranda Lauvstad var blant de 6 som kom til finale på 100m. Miranda løp tett opp i mot pers og fikk 4.plass med tiden 12,34. Kaja Carlsen-Brown og Hedvig Kallåk fikk hhv 13,62 og 13,25 i sine forsøk. I finalen på 100m i M23 løp Iver Koppen inn til flott pers, 11,04 og fikk 4.plass. I 400m-finalen, M20 hadde vi Peter Svoren på startstreken. Peter fikk tiden 51,36 og sjette plass. Sigurd Clementsen løp også 400m og fikk tiden 56,05 i sitt forsøksheat. På 200m-forsøket fikk Sigurd 24,32. Miranda Lauvstad var få hundredeler fra å kommet til finalen på 200m med tiden 25,34 i semien. I forsøket løp Kaja Carlsen-Brown 27,10. I 400mhk-finalen løp Lea Trong-Johansen inn til 4.plass med tiden 1,05,77. Tobias Windjusveen i M20 kom til semifinalen på 100m og var så nære,nære finalen med tiden 11,32. I UM blir det revansje! I samme øvelse og klasse løp Sondre Audahl Vik igjen et sterkt løp i forsøket på 100m  med tiden 11,94. Bertine Haneberg deltok både på 1500m og 800m i K20. På 1500m ble det flott pers med tiden 4,49,93, mens hun på 800m fikk tiden 2,26,26.

I flere av de tekniske øvelsene hadde vi også utøvere med. Anastasia Schnell i K20 deltok i både høyde,lengde og kule. I høyde ble det 7.plass med 1,55, i kule 10,11 og 9.plass, mens hun i finalen i lengde hoppet 5,13 og fikk 12.plass. I stavsvingen viste vår ferske stavhopper, Maren Rønnevig(K20) at den magiske 3,00-grensa nærmer seg. Maren perset med 2,90 og fikk en 4.plass. I kule var Jørgen Loennechen, M20 nære finaleplass med støtet 11,87. Dette med 6kg-kula.

Sondre Høyland i M23 fikk dessverre ikke gyldige kast i spydfinalen grunnet skade som enda ikke er restituert. Einar Melsom startet på 5000m i M23, men måtte dessverre bryte.

Noen glimt fra helgen under. Bilder tatt av Ståle Johansen, Maryam Lauvstad og arrangørklubben Sigdal.