Tyrving – Friidrett

Fem lag, en sølv og to bronse

Under helgens UM i Steinkjer stilte Tyrving IL med totalt 5 lag fordelt på 3 ulike årsklasser.

I klassen Gutter 15-17 år stilte Tyrving IL med to lag. I det første heatet løp Teodor Miller første etappe, Estin Levorsen andre, Herman Bjørke Ådland løp tredje og Lukas Pujol Hollund avslutnings etappen. Laget løp inn til en tredje plass i sitt heat på tiden 1.46.13 og en 7.plass totalt. I heat nummer 2 stilte Tyrving med gull og sølvvinner på henholdsvis 200m og 60m Christian Wright på første etappe, 60mhk vinneren Jonathan Hertwig-Ødegaard på andre, gullvinneren på 200m, 60m og 60mhk Markus Le Fjeld på tredje og storebror Le Fjeld på siste etappe. Laget løp inn på tiden 1.33.34 og sikret sølv på stafetten.

For Jenter 18-22 år stilte Tyrving også med to lag og var en utfordrer til medalje. Det ene laget besto av Hannah Emile Bergh, bronsevinneren fra 800m J17 Ida Brekke Meltzer, Alma Iben Graver Kolseth og Sophia Borgen. Laget løp inn på tiden 1.54.29 og endte med det på en 5. plass. På det andre laget løp Camilla Dahl Kristiansen som tok gull på 400m og bronse på 200m første etappe, Mille Baastad Berg andre, Kaja Carlsen-Brown tredje og Miranda Lauvstad som tok bronse på 60m og 200m siste etappe. Lauvstad krysset målstreken på tiden 1.45.68 og sikret med det 3.plass og bronsemedalje til jentene.

For gutter 18-22 år var det noe usikkerhet rundt hva man kunne forventet, da det var mange skader i forkant og under mesterskapet som førte til flere justeringer på lagoppsettet. Til tross for en del frem og tilbake med hvem som skulle og kunne løpe, ble det en suksess. Lewis Kjemhus løp en solid første etappe og leverte stafettpinnen videre til Einar Johannes Rye. På tredje etappe løp Markus Sebastian Andersen Svarva som sendte Kim Kamanzi videre ut på fjerde og siste etappe. Tyrving lå noe bak BUL, men Kamanzi løp en solid siste etappe og tok igjen mye av forspranget og var kun noen få hundredeler bak andre plassen. Laget løp inn til en klar tredjeplass med tiden 1.34.62 og sikret med det bronsemedaljen.