Tyrving – Friidrett

Bestemannsprisen under UM

Under UM i Steinkjer ble det utdelt en bestemannspris til en mannlig og en kvinnelig utøver som hadde utmerket seg særskilt innen flere øvelser, uavhengig av årsklasse. Prisen for innendørs mesterskapet gikk til Tyrvings Markus Le Fjeld.

15 åringen fra Tyrving var påmeldt i totalt fem øvelser. Le Fjeld gjorde rent bord og tok gull i lengde, tresteg, 60m, 60mhk og 200m, i tillegg var han en del av stafettlaget i G15-17 klassen som tok sølv.

Markus åpnet mesterskapet med trestegkonkurransen i G15 klassen og tok Tyrvings førte gull med et hopp på 12.75 som var 76 cm lengre enn andreplassen og en forbedring av personlig rekord med nesten 1 meter. Samme dag stilte Le Fjeld på startstreken i 60m hekk. 15 åringen smadret konkurrentene og løp inn på 8.51, fattige to hundredeler bak personlig rekord.

Lørdag var det klart for 60m med innledende heat før finalen senere på dagen. Markus åpnet sterkt i heat 2 og kvalifiserte seg til finalen med tiden 7.45. Det ble en tett kamp i finalen mellom Markus fra Tyrving og Marcus fra Moss IL. Likevel dro Le Fjeld det lengste strået og løp inn på tiden 7.34 og satte sin andre pers under mesterskapet.

Søndagen ble en hektisk dag for Markus. Først var det innledende heat på 200m hvor han perset med tiden 23,34. Like etter var det å ta turen til lengdegropa hvor han hoppet 6m, som var ny sesong beste og 70 cm foran andreplassen. Etter endt lengdekonkurranse bar det til finale på 200m. Unge Le Fjeld sluttet ikke å imponere og klinket til med nok en pers på 200m, denne gangen 23.27. Med dette tok Markus sin fjerde pers i mesterskapet og femte gull. 15 åringen var likevel ikke ferdig for dagen. Sammen med Christian Wright, Jonathan Hertwig-Ødegaard og store bror Sigmund Le Fjeld stilte Markus på tredje etappe under 2x400m stafetten for G15-17. Etter en solid etappe overleverte han stafettpinnen til store bror som løp laget inn til sølv, og med det Markus sin sjette medalje.

Totalt reiste Markus hjem fra Steinkjer med fem gullmedaljer og et sølv i bagasjen, i tillegg til et gavekort fra Coop til en verdi av 2500,- for sine flotte prestasjoner under mesterskapet.