Tyrving – Friidrett

Tre medaljer under første dag av stafett NM i Ås

Første dag av NM i stafetter er over, og vi kan se tilbake på en innholdsrik dag med både oppturer og nedturer.

På 4x100m for menn u20 stilte Tyrving med 2 lag. Christian Wright, Kristian Drabløs, Sigurd Clementsen og Sondre A. Vik sikret Tyrvings første medalje under mesterskapet når Vik krysset mållinjen på en tredje plass. Like etter løp Sigmund Le Fjeld i mål som ankermann på Tyrvings andre lag. Sigmund hadde med seg trenings kamerat og Tyrvingutøver Herman B. Ådland, i tillegg gikk Tyrving og Nesøya IL inn i et samarbeid i forkant av mesterskapet, som gjorde at Benjamin Carlsen-Brown og Axel Mjør kunne stille for Tyrving under mesterskapet.

På stafettlaget i G15/16 klassen var alle tidligere gjengangere av utøverne som løp i menn U20. Herman B. Ådland åpnet ballet og sendte Benjamin Carlsen-Brown ut på neste etappe, Axel Mjør overtok pinnen på tredje og nest siste etappe. Dessverre gikk ikke tredje og siste veksling veien, og Christian Wright fikk aldri anledningen til å krysse mållinjen til det som så ut som en sikker medalje.

«G15/16 viste stor vilje til å løpe. Herman Ådland steppet inn på kort varsel grunnet skader og sykdom, og løp flott. De nye guttene fra Nesøya gjorde en fin figur på deres etapper. Ved veksling lå vi og kjempet om 2/3 plass, men dessverre kom stafettpinnen ikke rundt» forteller en fornøyd Sportslig leder tross kjedelig utfall.

I klassen kvinner u20 stilte Tyrving sterkt, med flere medaljevinnere fra UM i Steinkjer 2022. Miranda Lauvstad startet sterkt og hadde klart best åpning i heatet. Mille B. Berg overtok stafettpinnen på første veksling før hun sendte Camilla D. Kristiansen ut på tredjeetappe. Det var tett mellom Tyrving og Fyllingen da ankerkvinnen Kaja Carlsen-Brown ble sendt ut på siste etappe. Carlsen-Brown løp godt og holdt Fyllingen bak seg og løp Tyrving inn til sølv.

Siste Tyrving lag ut på dag 1 av NM i stafetter var Tyrving IL sitt kvinnelag på 4x400m. Sophia Borgen, Hannah Emile Bergh, Alma Kolseth og Miranda Lauvstad løp inn til Tyrving sin tredje medalje under mesterskapet.

«Det har vært flott å se så mange Tyrvingutøvere bære drakten med stolthet. I morgen inntar vi Ås igjen. Stafett handler om laget, det viste utøverne flott i dag. De backet hverandre opp uansett hvordan det gikk» forteller Sportslig leder Morten Jensen.