Tyrving – Friidrett

Tyrving var suverene under siste dag av NM i stafetter

Etter dag en av NM i stafetter var realiteten et sølv og to bronse, og det var knyttet store forventninger til siste dag av mesterskapet med enda flere kanoner på startstreken.

Det tok ikke lang tid før forventningene ble innfridd. Første øvelse var 4x100m for kvinner der Miranda Lauvstad, Helene Rønningen, Alice Ulla Berg og Kaja Carlsen-Brown utgjorde Tyrvings utvalgte. Lauvstad åpnet med en solid første 100, før hun vekslet til Rønningen som viste at hun er landets raskeste med en perfekt andre etappe. Ulla Berg løp en sterk tredje etappe hvor avstanden ned til konkurrentene ble holdt. Ved tredje og siste velskling gjorde Carlsen-Brown og Ulla Berg det ekstra spennende med å holde vekslingen til aller siste del av vekslingsfeltet. Likevel holdt Carlsen-Brown unna og Tyrvings ankerkvinne sikret Tyrvings første gull i mesterskapet.

Like etter at kvinnene passerte mållinjen var det Tyrvings menn senior som skulle ut å måle krefter på Ås Stadion. For herrene var det Samuel Gyedu som åpnet ballet før han sendte Einar Johannes Rye ut på andre etappe. Ved andre veksling lå Tyrving godt an og Even Pettersen holdt momentet som var bygd opp tidligere i løpet. Siste ut for Tyrving var Kim Kamanzi som løp svært godt og sikret Tyrving en bronsemedalje.

På 4x400m for kvinner junior stilte Tyrving med et solid lag. På første etappe løp gullvinneren fra 400m under UM i Steinkjer Camilla D. Kristiansen. Kristiansen parkerte feltet fra start og vekslet til Mille B. Berg med et solid forsprang. Tyrving holdt avstanden gjennom hele løpet og Berg vekslet klart først med Carlsen-Brown som etter 400m sendte Lauvstad ut i ensommajestet. Lauvstad løp inn til sitt og Tyrvings andre gull i mesterskapet.

Tyrvings Junior herrer ville ikke være noe dårligere en kvinnene. 400m spesialisten Sigurd Clementsen åpnet med å parkere feltet og Tyrvings gutter så seg aldri tilbake. Sigmund Le Fjed og Christian Wright løp begge sine første 400m i konkurranse og holdt helt inn til siste veksling. På siste etappe sto Kristian Drabløs. Tyrvinggutten som debuterte på 400m for kun en uke siden med å være 0,20 sekunder fra kravet til U18 EM, løp en suveren siste etappe og Tyrving tok sitt tredje gull i mesterskapet

«Det er flott å se utøvere som aldri har løpet en 400m før, gå uanfektet løs på oppgaven og løse den med bravur» – forteller en entusiastisk Morten Jensen etter løpet.

Tyrving IL endte mesterskapet med tre gull, et sølv og tre bronse.