Tyrving – Friidrett

«Det morsomste friidrettsstevnet vi har vært med på»

Det var tre Tyrvingutøvere i troppen til Oslo og Akershus friidrettskrets som deltok under DNA u20 i Castellon, Spania. Kaja Carlsen-Brown (lengde), Camilla Dahl-Kristiansen (mixed 4x400m) og Sigurd Clementsen (400m hekk) var blant de 15 norske utøvere som skulle ut å konkurrere med de beste klubbene i Europa, i et nytt og spennende konkurranseformat.

 

I det nye konkurranseformatet konkurrerte vi utøver mot utøver for å sanke poeng til en total for laget som ble gjort om til en tidsdifferanse i en avsluttende jaktstart-stafett. Etter å ha gjennomført en suverent god kvalifiseringsdag som lag, hvor vi gikk rett til A-finalen på søndag, satte vi oss ned hvor alle konkluderte med “at dette var det morsomste friidrettsstevnet vi hadde vært med på”. Det å få gjøre akkurat det samme igjen dagen etter ble dermed en enorm glede og privilegium.

 

Det spennende med arrangementet var alle duellene og tette head-to-head konkurransene. Spesielt i høyde hvor det var vinn eller forsvinn med ett forsøk på egen innmeldt høyde hvor riv ga tap. Det la til rette for en veldig nervepirrende konkurranse for de som så på. Men også løpsøvelsene, og de andre tekniske øvelsene fikk en annen stemning over seg når alt kun handlet om å slå de andre, og kjempe seg til topps med bidrag til “lagpotten”. Ingen visste helt hvordan det kom til å gå i forhold til de andre lagene, og som et helt nytt konsept kjente nok flere på nervene. Stressnivået var høyt før man skulle i aksjon, men å tenke at man gjorde dette sammen med laget, for laget, gjorde det dobbelt, trippelt, tilgangen opplevelsen som noe utrolig gøy, og ga en skikkelig godfølelse man tok med seg inn som en boost i konkurransene. Personlig ville jeg selv gjennomføre et godt løp, men på oppløpet var det eneste i tankene mine å kjempe om plasseringen i heatet og finalen for å få mest mulig poeng for laget. Jeg ville gi et best mulig utgangspunkt for den avsluttende jaktstart-stafetten, som var noe uvant for en individuell utøver. Dette brakte oss tettere sammen om det felles målet, og ikke bare innad i vårt eget lag, men også på tvers gjennom unike møter med de andre utøverne fra hele Europa.

 

Skrevet av Sigurd Clementsen (Tyrving IL)

 

Jonathan Hertwig-Ødegaard og Kristian Drabløs var også tatt ut til den norske troppen, men kunne ikke stille grunnet skader.