Tyrving – Friidrett

Flott 1. dag til UM

Fredag ettermiddag startet UM endelig, etter lang ventetid og noen meget spente og utålmodige ungdommer. Først ute var Sophia Borgen og Lina Svarlien på 60m hekk, som flott løp seg til finalen i nye personlig rekorder.

Første finale deltager var Jonathan Hertwig-Ødegaard på 60m hekk. Jonathan tok ledelsen fra start til mål, og dermed Tyrving sin første medalje, tilmed av gull.

Rett etter var Markus Le Fjeld klar på samme distanse. Markus fikk en fantastisk start, og satte konkurrentene sjakkmatt allerede innen første hekken. Markus vant i overlegen stil i flott ny pers på 8,34s.

Etter Markus kom i mål, stod Sophia Borgen klar på startstegen for å prøve krefter på 60m hekk. Sophia slo til med enda en ny pers, nu med tiden 9,70s. Tiden rakte til en flott 8. plass.

Lina Svarlien var siste Tyrving-utøver på 60m hekk. Lina som stiller på hele 4 øvelser over helgen løp inn på en meget flott 2. plass i tiden 9,53s, rett bak persen sin fra forsøket.

Sigurd Clementsen og Kim Kamanzi prøvede krefter med 400m i MU23 klassen. Her vant Sigurd sterkt heatet sitt i tiden 49,96s, som samlet rakte til en imponerende 2. plass. Kim Kamanzi kjempet seg flott igjennom, og fikk tiden 52,02s og sluttede på en samlet 6. plass.

Rett etter løp Jonathan Hertwig-Ødegaard og Marcus Svarva 400m i klassen MU20. Her var Jonathan raskest av Tyrving-utøverne og sluttede på en flott 4. plass i tiden 51,65s. Marcus ble nr. 10 i tiden 54,88s.

Camilla Dahl Kristiansen og Mille Berg skulle også prøve krefter på 400m. Her Trakk Camilla det lengste strået, og kan igjen kalde seg Norsk ungdomsmester, denne gang i klassen KU20, med tiden 58,02s. Mille sluttet på en flott 5. plass i ny pers 1.00,69s.

Lina Svarlien hadde en lang 1. dag på løpebanen i Ulsteinvik, og stilte også til start i tresteg i J15 klassen, sammen med trenings kammeraten Mia Laache-Nygaard. Begge jentene er med på UM for første gang, og har vist de har trent godt i vinter. Lina hoppede ny pers 10,80m, og tok enda en medalje til samlingen, denne gang ble den av den fineste karat, nemlig gull. Mia kjempet flott og hoppet nytt årsbeste med 8,93m.

Henriette Collett-Østensen stilte i tresteg i KU20 klassen. Her ble det til flott nytt årsbeste med 10,13m, som rakte til en flott finaleplass og samlet 8. plass.

På 60m løp guttene forsøk som siste øvelse seint fredag kveld. Til start stilte Martin Wemerson Hoff Gjørvad og Markus Le Fjeld. Martin, som er helt nystartet på friidrett, løp tett på persen sin i tiden 7,63s, dessverre 0,01s fra å gå videre til semifinalen. Vi er veldig imponert over de tider Martin løper allerede, og vet der venter mange flotte tider fremover. Markus løp seg flott og sikkert videre til semifinalen i tiden 7,34s.

Dagens høst lyder på hele 6 medaljer, 4 gull, 2 sølv, 6 perser og 2 sesong beste 😊