Tyrving – Friidrett

Dramatisk hendelse på Jr.NM

 

Under søndagens Jr.NM i friidrett i Sandnes hadde vi en svært dramatisk hendelse under stafetten, der vår utøver kollapset rett etter målgang. Utøveren falt om, fikk umiddelbart medisinsk nødhjelp av kvalifisert personnel og ble kjørt med ambulanse til sykehus.

Vi er glade for å kunne informere om at alt står bra til med utøveren. Han er nå skrevet ut av sykehuset. Betegnelsen på det som hendte fra sykehusets side er Utmattelseskollaps.

 

Tyrving og familien ønsker å rette en stor takk til arrangøren som hadde svært god beredskap på plass og sikret at utøveren fikk den beste hjelp umiddelbart etter hendelsen. Takken går selvfølgelig også til alt medisinsk personell  involvert. Dette viser hvor viktig det er å ha slik beredskap på plass.

 

Informasjonsmøte – onsdag 30. august kl. 1930 i BIP-hallen

 

Det spres seg fort usikkerhet etter slike hendelser, og mange har behov for å prate eller vite mer. I etterkant av hendelsen ønsker vi derfor å arrangere et informasjons- og diskusjonsmøte der alle utøvere som var med til Jr.NM inviteres, og det er også åpent for alle andre som ønsker å delta.

 

På møte vil trener og lege Tadeusz Tomala, som var legen på stedet under hendelsen, delta og informere litt om slike hendelser fra et medisinsk ståsted. Det vil også være mulighet for å stille spørsmål til Tyrvings tillitsvalgte og diskutere hendelser og følelser rundt dette generelt.

 

Mvh Sverre Alvik, Styreleder Tyrving friidrett