Tyrving – Friidrett

Charlotte (36) er på plass hos Tyrving

Tyrving har fått ny daglig leder. Charlotte Lund Antonijevic (36) startet 1. september i sin nye jobb. Charlotte har en rik friidrettserfaring – og gleder seg stort til å komme ordentlig i gang.

 

36-åringen som tidligere hadde etternavnet Abrahamsen har en masse meritter fra friidrettsbanen. Blant annet vant hun NM i kule utendørs i 2017. Samme år ble hun norsk mester i både kule og høyde innendørs.

 

Hun var også friidrettsstudent i USA i flere år – med mange sterke prestasjoner der. Hun var en av landets aller beste mangekjempere i flere år. Nå er hun klar for å ta Tyrving som friidrettsklubb videre.

 

Charlotte kommer opprinnelig fra Sande, men bor nå i Reistad. Hun er gift og har to barn, en jente på åtte måneder og en gutt på snart tre. Av utdanning er hun Bachelor of Science Nutritional Sciences, ernæringsfysiolog på godt norsk.

 

Godt friidrettsnavn

 

Mange husker henne godt fra friidrettsbanen. Hun var først i Sandvin, deretter i Tjalve. Hun brenner for friidretten.

 

– Friidrett er en unik idrett der du får en form for lagfølelse på tross av at man konkurrerer i en «alle mot alle»-filosofi, bortsett fra stafetter. Du trener sammen med, men konkurrerer mot lagkamerater/venninner. Gjennom friidrett har jeg fått mine aller beste venner, uansett hvor i verden de måtte befinne seg. Friidrett ga meg også muligheten til å studere i utlandet som igjen har gitt meg mange erfaringer jeg har måttet takle selv, på både godt og vondt. Jeg har bred erfaring med mange ulike øvelser og variert trening ettersom mangekamp var det som var aller mest interessant for meg, sier Charlotte.

 

Hun tente på utlysningen av jobben i Tyrving.

 

– Jeg fikk nyss om at stillingen var ledig og synes dette kunne vært veldig gøy med min bakgrunn, både på friidrettsbanen og utdanning. Det går hånd i hånd, forteller hun.

 

Når hun får spørsmål om hva som gjør at hun passer godt som daglig leder i Tyrving, sier hun følgende.

 

Planlegging av stevner

 

– Å ha litt kunnskap om, og erfaring med, friidrett når det skal planlegges store og små stevner tror jeg kommer godt med, samtidig som unge trenere gjerne kan se på meg som en sparringspartner når det gjelder treningsopplegg og inspirasjon.

 

Charlotte har ambisjoner på vegne av Tyrving. Men først vil hun sette seg mer inn i klubben.

 

– Jeg vil først og fremst fortsette med det som har fungert her, og kanskje «brainstorme» litt ekstra med Morten og de andre ansatte, pluss styret dersom noe kan endres i utøvere og funksjonærenes favør, sier hun.

 

De første arbeidsdagene hos Tyrving er allerede gjennomført.

 

– Kirsten har vært veldig streng de første dagene (neida). Men det er viktig å bli kjent med anlegget og de trivelige ansatte der. Og jeg må komme meg inn i systemene som brukes for å kommunisere til medlemmene og foresatte, sier hun.

 

Bred erfaring

 

Hun er bitt av friidrettsbasillen, men har også erfaring fra andre idretter.

 

– Jeg har også spilt håndball fra jeg var 4 år. Jeg begynte med friidrett da jeg var 14 (eller 15). Grunnen til at jeg begynte med friidrett var at min far mente jeg kunne bli en enda bedre håndballspiller ved å få inn litt sprinttrening. Jeg syns det var så gøy å trene friidrett at jeg til slutt måtte velge mellom håndball eller friidrett. Og svaret om hva valget ble ligger jo svart på hvitt i statistikken. Man utfordrer seg selv hele tiden og hele målet med en friidrettskarriere er jo å forbedre persen(e) hver eneste sesong, og gjerne hvert stevne.

 

Når vi ber henne komme med assosiasjoner til Tyrving, kommer det følgende fra henne:

 

– Jeg har jo blitt godt kjent med mange av trenerne og utøverne gjennom årene, og ikke minst brukt BIP-hallen til trening og deltatt på Tyrvinglekene. Helt ærlig så forbinder jeg Tyrving med Jo og Tyrvinglekene, forteller Charlotte.

 

Men i hvilken retning skal Tyrving med ny daglig leder.

 

– Vi går fremover med skylapper. Neida, jeg håper å kunne bidra positivt med min bakgrunn og erfaring og samarbeide godt med kollegaene mine.

 

Idrett og ernæring

 

Og alle har sine favorittområder å jobbe med. Det gjelder også klubbens rykende ferske daglige leder.

 

– Jeg liker å jobbe med idrett og ernæring.  Jeg trives med å jobbe med mennesker og samarbeide så utfallet av en problemstilling gagner alle, sier hun.

 

Som alle klubber, så har også Tyrving sine utfordringer. Hva tenker hun rundt dette?

 

– Jeg er kun på dag 4 så jeg vet faktisk ikke. Men skulle jeg sagt noe så er kanskje idretten generelt i manko på frivillige, og det inkluderer foreldre som viser interesse på trening og stevner så de får kunnskap til å kunne bidra med funksjonæroppgaver dersom de allerede er der. Det må jo være artig å kunne dele både oppturer og nedturer med barna sine erfaringer på idrettsbanen.

 

Tyrving er også en klubb for fremtiden. Men hvor er Tyrving om fem år, i henhold til Charlottes tanker.

 

– Jeg håper og tror det bugner av glade barn og andre eldre utøvere som har fått oppfølging fra kunnskapsrike trenere og foreldre. At vi kan tilby den beste treningen, dette koster jo, så å få inn sponsorer som gjør det mulig må også være et mål innen fem år, avslutter hun.