Tyrving – Friidrett

NM dag 2: to gull!

Jeg må innrømme at da Vetle Utsi Onstad fikk opp hoppet 7,52 meter, allerede i første omgang, trodde jeg gulltoget gikk ganske tidlig i NM i dag. Lengde for menn. Jonas var et gullhåp for oss før starten, men hadde jo 7,54 som pers. Var det realistisk å håpe på et hopp bortimot pers i dag, som Jonas jo trengte i dag for å ta sitt andre NM-gull? I tredje omgang fikk Vetle opp 7,51 også, og viste solid form.

Kristin Sundsteigen tok derimot ledelsen helt fra starten . Jeg ble fryktelig redd da jeg ikke så henne på utøverpresentasjonen, men hun dukka opp og hadde fire støt over 13 meter, det lengste på 13,56. Det ble gull, jaaa!

Tilbake til lengden. Dere trodde kanskje nå at gullet var tapt. Men det var det ikke! I tredje omgang fikk nemlig Jonas opp 7,60 METER! I vindstille! NM-gull, kretsrekord, klubbrekord og så videre og så videre. Gratulerer med ditt andre NM-gull, Jonas!! Her er hele serien:

-0,4 +0,0 -0,8 +1,5 +0,9
7,12 x 7,60 7,26 7,58 7,46

Frederik slapp lengdekval i går før høyden, og kunne derfor stille opp i dag. Han blei nummer ti med 6,40/+0,2.

Ane gikk videre til spydfinalen i sitt siste kast, som målte 45,23. Med det blei hun nr 3 i kvaliken. Det var bra hun klarte dette, for kast nr 2 var dødt og kast nr 1 hadde vært 1 cm for kort til finaleplass.

Øystein Kværner-Svendsen blei nr 5 i sitt heat på 1500 meter i et lureløp. Kristian Nedregård ble utslått. Utrolig frafall i øvelsen, forresten. 33 påmeldt og 17 med i kvaliken. 12 til finalen.

Katarina stilte ikke i lengde.

Ja, da er det bare å skru på tv i kveld, så får vi se Jonas vinnerhopp. I går kveld så jeg bare én fra Tyrving på tv. Det var Harald Berge som blei nummer 4 i et løp sammen med noen skiløpere på Nordvestlandet…