Tyrving – Friidrett

Gyllen teknisk innsats. 1-2-1 medaljer i dag

Ettermiddagsøkta på NM i Kristiansand lørdag: Tyrving hadde med én sprinter, ellers tekniske utøvere. I disse greinene står Tyrving fram med enere, og det bør vi være stolt over. Vår fremste ener i Norge i dag er jo Kristin Sundsteigen, som abonnerer på gullmedaljer i kule. Tendensene var gode i diskos i går, og selv om hun ikke virka helt nøgd med resultatet sitt i dag, vant hun jo alltids et nytt NM-gull. Det var hennes fjerde på rad, og det tredje sådan for Tyrving! Resultatet ble 14,46 noe som er hennes nest beste utendørs og hennes beste på norsk jord (etter vår-treningsleiren i USA).

Så hadde vi to menn som fighta om gull i sine respektive øvelser. La oss ta Fredrik Amundgård først. Det var nok verken gøy å kaste diskos eller kule i dag med så våt ring. Fredrik sikra seg først til finaleomgangene med 50,95 og klarte et gyldig kast også i siste omgang, med 55,24. Da sneik han seg forbi en kaster, men Gaute Myklebust hadde 57,51 og henviste Fredrik til sølvplass. Slik er det jo også på norgesstatistikken for i år, og Fredrik har heller ikke fått kasta/konkurrert så mye i sommer.

I en konkurranse der det ble 7,20 to ganger, ser Jonas opp mot gullresultatet.

Den andre vi hadde i tankene var Jonas Mögenburg. Han og Vetle Utsi Onstad har en privat duell i lengdehopp som har endt med Tyrving-seier i 2008 og 2011; i fjor helt fantastisk med Jonas 7,60 og Vetle 7,52. I dag var det nære på at Jonas tok sitt tredje gull. Vetle «satte standarden», slik speaker sa, i første omgang med 7,26. Det klarte han ikke å forbedre, og heller ikke andre. Litt synd siden det er det dårligste NM-gullet siden 1967. Været spilte delvis inn. Jonas hoppa 7,01 to ganger, så 7,17 7,18 og 7,20 to ganger — i første og siste omgang. Det ble dessverre ikke seier i duellen i lengde i dag, og dermed sølv.

5,97!!

Det ble ikke bror/søster-dobbeltgull i lengde slik speaker Jo Nesse spekulerte, da Oda Utsi Onstad tok sølv for kvinner. Og dermed ble det heller ikke dobbeltsølv for Mögenburg, men Katarina Mögenburg tok en svært gledelig og fin bronse. Hun slo bl.a. trestegvinner Frøysedal og høydemester Angelsen ganske greit i denne «stjernespekkede» lengdefinalen. Ny pers på 5,97/+0,5 er vi selvsagt svært fornøyde med! Det holdt til gull helt til andre omgang var ferdig; da var hun på bronseplass og ble der. En veldig fin medaljesanking av høydespesialisten, som klokelig sparte seg fra de tre siste omgangene i morgen. På en våt og ikke så sommervarm dag.

Velkommen til Kari fra Upstate New York!!! Takk også til Anker Thomsen for å være gjestecoach i dag.

Dem som regnet var verst for, var jo stavhopperne. Her må vi si velkommen til Norge til vår gode 15-årshopper Kari Strømhaug! Hun viste at hun har noe å gjøre i dette selskapet ved å ta alle høydene opp til 3,10 i første forsøk. 3,10 er ikke årsbeste for henne, men besteresultat etter at hun meldte seg inn i Tyrving og derfor også klubbrekord. Vi håper å se mer til deg, Kari!! En fin nykommer i vårt «tekniske team». Stav har vi ikke har hatt NM-deltakere i, i de siste årene.

Vår ene på rundbanen i kveld var Heidi Hessan Næss. Hennes 200 meter-finale ble spennende, men da om gullet. Heidi var dessverre aldri inne i medaljekampen og ble nummersju på 25,40/-1,1.

Frederik Jahr starta ikke i lengde, dessverre grunnet en hamstringskade.

Heidi hadde en viss kontakt med Line Kloster i svingen.

 

Selve 7,20-hoppet til Jonas.

Mellom kastene.

 

Kari i aksjon.

 

Kristin i aksjon, karakteristisk.