Tyrving – Friidrett

Sakset fra Tyrving-nytt 1986

Hei alle sammen! I sommer har jeg bladd litt i noen årganger av blekka Tyrving-nytt. Jeg synes det var en del morsomt der, så en gang i uka framover kommer jeg til å legge ut noen historiske klipp. Noen er humoristiske (synes jeg), andre er kanskje tankevekkende. Noen gir treffende tidsbilder av 80-tallet, andre er aktuelle også i dag. Vi fortsetter med 1986, undertegnedes fødselsår. Les videre.

Vårtegn: «Bærum Kommune har skuffet all snøen fra fotballbanen på Nadderud ut i løpebanene, og bråtebrann fra de tusen haver river i nesen. Kort og godt: Våren er kommet!»

Merkelig stil: Under overskriften «Fra $tyre og $tell» finner vi en tekst om årsmøtet. Den er illustrert med en vitsetegning om en fange i stripete drakt som gjemmer seg blant sebraer (!)

Fortidsminne: «Mange kaller Slottsstafetten for ungdommmens Holmenkollstafett». Resultater: Gutter: 1. Sturla. 2. Tyrving. 19. Bærums Verk. 24. Asker. 55. Fossum. Jenter: 1. Skjalg. 4. Fossum. 8. Tyrving førstelag (femten løpere per lag). 28. Bærums Verk. 46. Tyrving andrelag.

Tilbakevendende problemer: «Det kan bli aktuelt å kreve inn startkontingent fra aktive som melder seg på til stevner og så uteblir uten å gi beskjed om sykdom eller annen gyldig forfallsgrunn».

Tilbud: «Skal du ha en julegave? Vi har ca. 80 hvite nisseluer med TYRVING på til salgs for kr 60.-» Fikk man alle de åtti luene for 60 kroner? Er det for seint å kjøpe?

Fra sesongavslutning, femkampen: «tre jenter under laken – for anledningen kalt søstrene KIC, forlangte å få tre steg hver, altså til sammen 9 steg under tresteget». Under avslutningskveld og premieutdeling: «Festen i første etasje satte dessverre en demper på stemningen».

Fortidsminne: «I Ungdomsmesterskapet på Raufoss 6.-7. september stilte Inger Brandt som eneste deltaker fra Tyrving».

Annonse nederst i et hjørne: «TA IDRETTSMERKET». Ingenting mer enn disse to ordene.