Tyrving – Friidrett

Hun finner riktige folk

Hvis du er på et stevne i regi av Tyrving, har du sett dagens intervjuede. I hvert fall har dere vært på samme sted. Anneli Finnema er arrangementsleder i Tyrving, og er høyt og lavt når vi arrangerer våre små og litt større stevner. Hun har hatt dette ansvaret siden hun kom inn i friidrettsgruppas styre i 2009. Med henne fortsetter vi våre sommerintervjuer av styret, tidligere utøvere og andre.

(bildet: tatt på årsmøtet 2010)

Arrangementslederen, som Anneli altså er på tredje året, har som oppgave å fikse det administrative rundt Tyrvings egne arrangementer (unntatt Tyrvinglekene og de mesterskapene vi måtte få tildelt; da velges egne komiteer). En del av dette gjøres i samarbeid med Kirsten Larsen. En av jobbene er å skaffe funksjonærer og dommere. Det skal bestemmes hvilke øvelser vi skal arrangere på stevner, og når. Anneli har også tatt dommerkurset. Det var nyttig å komme litt mer «inn» i friidrettens øvelser på denne måten, og hun ville gi noe tilbake til klubben for de treningsmulighetene vi tilbyr og det miljøet vi skaper.

I Trøgstad der hun kommer fra var hun nemlig ikke aktiv i friidrett. Hun dreiv riktignok med idrett i tenårene; svømming. Man kan spørre seg om det var den liflige klorduft fra vår stadions nabo Nadderudhallen som fikk Anneli inn i Tyrving. Men nei, det var det på ingen måte, forsikrer hun. Det var hennes eldste datter Frida (UM-sølv 2010) som begynte med friidrett for en del år siden; den gang i barneidretten. En venn tok Frida med, og selv om denne vennen ikke holdt på særlig lenge, fortsatte Frida og fikk med seg nye venner. Og Anneli fikk inn sin andre datter Sara. Dermed var to døtre og en mor inne i friidretten, og vi fikk som sagt begynt å benytte henne i tillitsverv.

En av datterens venner «dro» også med seg sin far som nå sitter i styret, også han (Per Inge). Det har med andre ord blitt ei gruppe mennesker som kjente hverandre fra før, som har funnet veien til Tyrving, ei gruppe som kunne fylt et håndballag. Anneli har da også erfaring fra denne lagidretten. Etter å ha drevet med svømming, blei det håndball i St. Hanshaugen IF i 10-12 år på forskjellige nivåer. Hun bodde i dette området mens hun tok utdannelse på BI, i markedsøkonomi.

Markedsarbeid kan virke utpreget indivualistisk, men er det tilfelle? Nei, Anneli avkrefter det gjennom det hun forteller. Også det er et felt hvor mennesker veves inn i komplekse sosiale nettverk. Etter bl.a. ti år i bladet KK begynte Anneli nemlig med nettverksmarkedsføring. Hun jobber med å rekruttere distributører som får hudpleieprodukter fra et amerikansk selskap, og selger dem videre. Hun er egentlig ingen hudpleier, sier hun, men at hun kan gi ansiktsbehandlinger, har flere i Tyrving fått føle. Flere ansiktsbehandlinger ga hun bort til klubben som et ledd i Stille auksjon.

Hovedkvarteret til bedriften som Anneli representerer.

———————————————————————-

Så, som en oppsummering må vi si at Anneli finner. Hun finner folk som kan bidra, enten det er å skaffe funksjonærer til våre arrangementer — eller det er i jobbsammenheng hvor hun finner distributører. Da var intervjuet ferdig, men jeg måtte huke tak i Anneli for et siste spørsmål. – Vent, Anneli, det etternavnet ditt har jeg ofte lurt på hvor kommer fra. Jo, svaret var at etternavnet er frisisk og tilhører farssida til barna.

——————–

Nå ser dere at intervjuene med styrets medlemmer begynner å falle på plass: