Tyrving – Friidrett

Klart for landskamp med lokale favoritter!

Bærum Idrettspark har trolig Nordens flotteste permanente friidrettshall. Hva er da mer naturlig enn at årets nordiske innendørslandskamp finner sted nettopp her? Lørdag samles lagene fra Sverige, Finland, Danmark/Island og Norge til den femte utgaven av denne landskampen – den første som også har danske og islandske deltagere. Banerekordene i hallen er allerede sterke etter mange imponerende prestasjoner i fjorårets ungdomsmesterskap, men disse vil nok gjennomgående få seg noen real puff i helgen!

Tyrving-utøvere med de nordiske lands flagg.

Tyrving-utøvere med de nordiske lands flagg.

 

For de lokale farger er det også mye å glede seg til. Ikke bare arrangerer Tyrving årets Thon Hotels Tyrvinglekene som et av landets desidert største innendørsstevner som en ramme rundt landskampen med øvelser fredag, lørdag formiddag og hele søndag. Det blir godt over 700 deltagere i dette stevnet, men i tillegg kommer jo de rundt 200 landskampdeltagerne med fire lokale utøvere på plass. To av dem er til og med favoritter i sine spesialøvelser!

 

Katarina Mögenburg fra Tyrving topper årsbestelisten blant høydehopperne. Med sine 1.88 er Katarina dessuten klar for EM i Praha i mars. Det samme gjelder Line Kloster fra Billingstad som har best tid på 400 meter med 53.41 og dermed også er EM-klar. Tyrving har dessuten med Jonas Mögenburg i lengde og Kristin Sundsteigen i kule – begge vant innendørs-NM for fjerde gang på rad i helgen. Amalie Iuel, Aurora Dybedokken og Karoline Skatteboe fra Tyrving var også kvalifisert for landskampen, men alle tre studerer i USA og kom derfor ikke i betraktning.

Kristin Sundsteigen fra Tyrving i aksjon for Norge .

Kristin Sundsteigen fra Tyrving i aksjon for Norge .

 

Sverige har vunnet landskampen hvert eneste år foreløpig, og er definitivt favoritter denne gangen også. Men det blir hard kamp i mange øvelser. Nivået i norsk innendørsfriidrett har vist seg høyere enn noen gang med flere sterke resultater under NM i Steinkjer i helgen. Til landskampen kommer også en rekke utøvere som konkurrerte utenlands under NM. Dermed er det grunn til å håpe på gode norske plasseringer i flere øvelser. Det går mot knallharde oppgjør på sprint, hekk og mellomdistanse med gode norske vinnersjanser.

Hekkekonkurrenter som møtes i Bærum Idrettspark lørdag.

Hekkekonkurrenter som møtes i Bærum Idrettspark lørdag.

 

Ezinne Okparaebo er internasjonal medaljevinner og storfavoritt på 60 meter, mens Isabelle Pedersen møter sin erkerival Nooralotta Neziri på hekken – begge er internasjonale juniormestere. På 800 meter skal Thomas Roth og Roald Frøskeland opp mot det svenske stjerneskuddet Andreas Almgren (1.45 som junior i fjor) og vinner av U18 VM. Johan Rogestedt.

 

Det blir nok også rekordjevnt på 800 meter for kvinner og på 3000 meter for menn. Verre blir det nok i hopp og kast hvor vi gjennomgående ligger litt etter våre nordiske naboer. Men i stav for menn er det bare å glede seg til norske gutter i kamp om seieren!

 

Vi regner med høy stemning underveis ettersom alle deltagerne i Thon Hotels Tyrvinglekene med foreldre, ledere og trenere har gratis adgang til landskampen. Og det har faktisk også alle andre friidrettsinteresserte. De som er på vinterferie eller holder seg ved teltene, kan følge landskampen på streaming.

 

Landskampens hjemmeside finner du her http://tyrving.idrett.no/10/f/tyrvingstevner/nordic-indoor-match/   Link til streamingen (også for Thon Hotels Tyrvinglekene) kommer på plass i god tid før start!