Takk for støtten:

Amalie er OL-klar!

Det har ligget i kortene i over ett år nå, men etter EM er all tvil feid til side – Amalie kan pakke bagen med tanke på deltagelse i Rio! Hun var som tidligere nevnt kvalifisert til både 200, 400, 400 hekk, 4 x 400 og syvkamp i EM, men prioriterte i utgangspunktet hekk og stafett. Til syvende og sist ble det bare hekk – men det var sandelig ikke bare bare! Amalie måtte først gjennom en kvalifiseringsrunde. Her vant hun heatet sitt lett på fine 56.98 etter en ren maktdemonstrasjon på oppløpssiden. En fin start ga henne rom for jogging i siste sving, men da var konkurrentene rede og presset henne ved utgangen av svingen. Et lett trykk på gasspedalen var imidlertid alt som skulle til og Amalie cruiset inn til semifinale.

Her møtte hun også løpere som gjennom å være blant de 12 beste på statistikken før EM slapp unna kvalifiseringsrunden, men Amalie var igjen uimotståelig: Ny pers, ny klubbrekord, ny kretsrekord og ikke minst ny norsk rekord – alt dette både for senior og selvfølgelig også i U23 med tiden 55.79. Hilde Fredriksens rekord fra det uoffisielle VM på 400 hekk i 1983 på 56.33 var slått etter å ha stått i 33 år! Tiden kvalifiserte til OL med god margin – det internasjonale kravet på 56.20 tok hun flere ganger i fjor, mens det norske sær(e)kravet på 55.90 ble underskredet for første gang.

I finalen startet Amalie i kjent stil, men her kom effekten av hennes tre løp på like mange dager til syne. Konkurrentene hadde færre løp og dermed mer krefter igjen og Amalie falt til slutt litt tilbake i feltet, men ble stående med en meget solid sjetteplass – det samme plasseringen som Berit Berthelsen fikk på 400 flatt for 50 år siden.

Tyrving hadde også med tre andre utøvere under EM i Amsterdam. Katarina Mögenburg har hatt sin beste sesong noensinne i år og klarte 1.85 denne gang. Det er lite som skiller henne fra enda større høyder og Katarina satser (bokstavelig talt!) videre mot neste EM, VM og OL!

Våre to beste sprintere, Helene Rønningen og Jonas Halonen løp hver sin startetappe på 4 x 100 meter. Begge presterte glimrende etapper og ga de norske lagene gode utgangspunkter. For gutta resulterte det i en av de beste tidene noensinne for et norsk landslag – 39,35, mens kvinnene ikke kom seg gjennom annen veksling og måtte bryte løpet.

Alt i alt en meget god innsats av våre fire – til stor inspirasjon for de hjemmeværende utøvere, trenere og ledere!

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar