Takk for støtten:

Amalie og Ida til Rio-OL

Vi skrev tidligere i sommer at Tyrving i år kunne få med deltagere i alle de internasjonale mesterskapene på bane. Nå kan vi konstatere at dette er faktum! Først ble Katarina Mögenburg, Helene Rønningen, Jonas Halonen og Amalie Iuel tatt ut til EM for senior. Dernest ble Didrik Warlo tatt ut til EM for U18 og Helene Rønningen til VM for U20. I dag gikk kabalen opp da Amalie Iuel også ble tatt ut til OL og Ida Nesse til Paralympics i Rio de Janeiro.

Ida NesseAlle våre stjerner som konkurrere i ordinære klasser er behørig omtalt en rekke ganger, så denne gangen skal vi konsentrere oss om Ida som endelig er tatt ut til et internasjonalt mesterskap. Ida har i alle år konkurrert i ordinære klasser og har vært kvalifisert til junior-NM siden hun var 14 ½. Ida har vært i finalene der i mange år og har sågar løpt NM-finale for senior på 4 x 100 meter etter at hun løp forbi et annet lag på sisteetappen og kvalifiserte laget for finalen. Ida har også satt klubbrekorder i flere øvelser – blant annet i tresteg med og uten tilløp (ikke dårlig av en som er født med klumpfot!), i slegge og i spyd. I den siste øvelsen har hun også satt to europarekorder i sin handicapklasse (F44 – handicappet i ben under kneet) med 36.60 og 36.70 og i denne klassen har hun toppet verdensstatistikken de siste tre årene.

Dessverre ble vi for sent klar over at Ida kunne konkurrere i Paralympics, ellers hadde hun kunnet delta både i Beijing og London. Persen hennes i spyd er jo mye bedre enn europarekorden – 38.73. Nå er det imidlertid diskos for alle pengene for Ida, siden spyd ikke er øvelse i Rio. Ida har gjort store fremskritt i denne øvelsen i sommer og kastet over Riokravet i alle de 11 siste stevnene hun har deltatt i. Ingen av de andre norske friidrettsutøverne som skal delta i Rio har en slik serie å vise til! Vi krysser fingrene for Ida i helgens internasjonale stevne i Berlin der hun skal støte kule og kaste både spyd og diskos.

 

Vi ønsker Amalie og Ida lykke til med de siste forberedelsene og venter spent på å se våre to i aksjon til sambarytmer og norske heiarop!

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar