Tyrving – Friidrett

Røste ankom Nadderud i ung alder

Hvis du er i Tyrving, og blir trent av en trener. Eller drar på et mesterskap. Og/eller er med på sosiale tilstelninger. Da trengs det penger, og dem må klubben skaffe på en eller annen måte. En av dem som jobber for å få klubben til å gå rundt, rett og slett, er dagens intervjuede: Ole Røste (f.1960). Han er sponsoransvarlig i friidrettsgruppas styre, fra og med høsten 2009. Han er veldig hyggelig å snakke med, har mye å berette og får gjort spennende ting for klubben. Med ham fortsetter vår serie med (populære?) sommerintervjuer av styret, eks-utøvere og andre.

La oss begynne på begynnelsen; med ungdomstida. Noen styremedlemmer har drevet med friidrett selv, andre har det ikke. Ole Røste tilhører den førstnevnte kategorien. Han kommer fra Løten, og var med i klubben som ikke overraskende bærer samme navn. Her tilbrakte han år fra han var ganske ung, til han var i midten av tenårene.

Løten-utøvere mange år etterpå.

—————————————–

Løten hadde ei rekke framifrå utøvere den gangen; Ingebjørg Gaukerud, Marit Dalby og legenden Arild Busterud. De er i dag kjent mest som kasteklubb, og jeg spør Ole om dette var aktuelt også på hans tid. Vel — treninga var allsidig, men kast var ikke mest framtredende slik sett. Ole deltok i flere greiner, med de fleste løp opp til og med 800 meter. Det kom godt med ettersom han dreiv langrenn. Han trente også en del spenst, som han fikk bruk for i skihopp, fram til ca.16 års alder. Grunntrening var viktig, noe han holder ved like også i dag. I tillegg var stafetter viktig, og noe de deltok i ofte. Han husker også turer som de dro på; Herlevlekene et par somre og Tyrvinglekene. Hadde han innerst inne noen tanker om at han konkurrerte på sin framtidige «hjemmebane»?

Vel, han kom raskt ganske nær. Etter et par år i befalsskole/militæret begynte han nemlig på BI — den gangen det het Bedriftsøkonomisk Institutt, og lå ved Nadderud gård. Altså der som NTG ligger i dag, og Tyrving holder sine årsavslutninger. Etter fire år med siviløkonomstudier m/finans var han ferdig i 1986. Han rakk å sitte i styret i BI-studentenes Idrettsklubb — faktisk med Camilla Børresen, moren til Frida Solli. Og Geir Solli var også student der.

Heromkring tok Ole siv.øk.studier. Nå rår idretten, samtidig som Ole er med i idrettens styre og stell.

————————————————————————————————————————–

Da har vi begynt å samle de trådene som ender opp i den fine sløyfeknuten ved navn sponsoransvarlig i Tyrving. Røste har kompetanse innen dette feltet. Han har drevet med investering lenge; var partner i Investicurities som ble tatt over av daværende Sparebanken NOR. Røste solgte seg ut rundt 1999-2000, men fortsatte som ansatt og etter forskj. fusjoner har han nå stilling i DnB NOR Markets som aksjemegler.

Leseren har selvsagt fått med seg at vårt største stevne heter DnB NOR Tyrvinglekene. Det er riktignok Erik Bølling som har hatt med akkurat det å gjøre. Men sponsoransvarlig har altså Ole Røste vært siden høsten 2009, da Thomas Borgen flytta til Danmark. Og da er en viktig jobb å skaffe nye sponsorer — en ny, større sponsor i året er et vettugt mål. Det kan være bedrifter som vil hjelpe med penger direkte, eller støtte klubben på andre måter. Kanskje med premier i stevnene våre, eller som leverandører av varer vi bruker i våre større stevner. Men Ole understreker at det finnes mange andre inntektskilder som er vel så viktige eller viktigere; treningsavgift og inntekter fra Tyrvinglekene nevnes. (Dette inngår selvsagt i det generelle styrearbeidet).

Grunnen til at Ole er i Tyrving nå, skyldes jo at familien flytta til Snarøya i 1996, og at Leah nå trener flittig i vår kjære klubb. Hun er som kjent en del av den kjempebra 95-årgangen. Noen har blitt dratt med av venninner, men Leah ble «oppdaget» av Ole, som foreslo friidrett for henne. Og da det viste seg at Leah både hadde talent pluss fant mange nye venner blant det som da var 12-åringene, var deltakelse i andre idrettsgreiner etter hvert en saga blott. (Leah forteller selv at den første hun hilste på, var Frida Solli — og Ole kjente tilfeldigvis altså begge foreldrene!!)

Kanskje det blir enda flere personlige connections å framheve. I et løpsstevne vi hadde i vår debuterte to kvinner ved navn Torunn Hammersland og Mira Cranner for oss, og de løp også Holmenkollstafetten for oss. Dette er NIH-utdannede personlige trenere som Ole Røste kjenner. Kanskje det blir noen vikartreninger i klubben? Og, avslutter Ole, på jobben hans en dag dukka en nyansatt Maren Elise Ilsaas Romstad opp. Hun har 14 meter i kule, 47 meter i diskos og 54 meter i slegge (alle perser fra 2005). Leseren lurer kanskje på hvor hun er fra. Løten, selvfølgelig.

——————–

Nå ser dere at intervjuene med styrets medlemmer virkelig begynner å falle på plass: