Takk for støtten:

Beste innsats på flere år i Holmenkollstafetten!

HER er tabellen med alle etappetidene. Vi kommer tilbake med kommentarer senere i dag. I mellomtiden – vel blåst til alle som var med på lagene!


Menn senior:

Vi klarte en fin niendeplass her i år – den beste plasseringen siden femteplassen i 2012. Da hadde 52.40, mens tiden i år var den beste siden gang med 53.11. Som vanlig de siste årene var Didrik Warlo vår startkanon og han holdt følge med storløperen Thomas Roth helt til mål og vekslet som annenmann. Etter tredje veksling var vi fint fremme på en tredjeplass, men da stafetten passerte toppen på Besserud, var vi falt ned til 14. plass. Thomas Bucher- Johannessen, som endelig var tilbake på laget igjen, viste at det ikke er bare på ski han hevder seg og var den eneste på etappe 2-6 som løp bedre enn fjorårstiden. Til gjengjeld løp orienteringsgruppens svenske storstjerne, Olle Bostrøm, strålende ned fra Besserud og bragte passeringstiden godt under fjorårets. Men det var først da Einar Melsom langet ut på vei ned til Frognerparken at vi virkelig avanserte i feltet og vekslet på tiendeplass. Iver  Koppen passerte så Lyns skiløpere rett før mål og niendeplassen var sikret – på en 35 sekunder bedre tid enn i fjor.

Kvinner senior:

Fin fremgang også her hvor vi avanserte fra åttendeplass til en sterk femteplass. Tiden var sannsynligvis den beste i ny løype – vi har nemlig en følelse av at 1. og 15. etappe var en tanke lengre enn i fjor fordi man ikke hadde rukket å merke opp det nye banedekket på Bislett og svingene så påfallende «romslige» ut! Uansett – vi hadde endelig fått med oss Kristiane Width og Karoline Skatteboe som begge har løpt med Norge på ryggen, men de siste årene har opptatt med USA- studier. De styrket laget betydelig og bidro sterkt til den gode plasseringen. Vi tapte riktignok 1.25 på veien fra start opp til Besserud, men Kristiane og vår nye juniorverdensmester på ski, Kristin Fosnæs, løp sterkt og knappet inn tid og Kristin leverte faktisk som nummer to etter sjetteetappe – som i fjor. Fra toppen og inn løp laget nesten halvannet minutt raskere enn i fjor. Thale Augensen løp oss fra niende til femteplass, Linnea Gateman og Lea Trong-Johansen hadde begge beste etappetid og selv med enkelte tilbakefall plasseringsmessig underveis, kunne Constance Løken Dahl løpe inn som tredje kvinne over mål.

Menn junior:

Vårt unge lag med en gjennomsnittsalder på 17,3 år i en klasse med aldersgrense 22, løp sterkt og tok en flott annenplass på en tid som var nesten minuttet bedre enn i fjor. Spesielt sterkt var dette i lys av at vi hadde med ni gutter på laget som bare så vidt hadde satt bort klisterfjerneren etter en rekordsen påske. Det gikk fortere på nesten alle etapper enn i fjor, og vi knep sekunder jevnt og trutt underveis. Til slutt var vi bare 22 sekunder fra å ta seieren – til tross for at vi hadde seks juniorer på elitelaget som ikke doblet på juniorlaget. Dette var et aktivt valg – det var mange gode juniorer som ville løpe, og dette skal være en mulighet for dem som satser til å få bryne seg i et av årets viktigste løp! Einar Rye, Sigurd Clemetsen og Didrik Warlo hadde alle beste etappetid og Einar Melsom tok en fin annenplass til tross for at han hadde dagens tøffeste oppgave – først 2840 på elitelaget og så bare minutter etter, 1530 meter på juniorlaget på den eneste etappen! Laget la ut fra Bislett som nummer syv i klassen, årets gjennombruddsmann på ski, Magnus Perger, løp oss opp til en annenplass på 13. etappe, en plass vi beholdt til mål.

Kvinner junior:

Vi fikk en fin tredjeplass i klassen som i fjor. Tiden var imidlertid mer enn to minutter svakere. Så var det da også et rekordungt lag med en gjennomsnittsalder på bare 16.4  og vi hadde betydelig færre dubleringer fra elitelaget, blant annet med to landslagsløpere i av gang fra fjoråret. Løpere på det nivået lar seg selvsagt ikke erstatte i en fei. Meritterte løpere som Marie Skjæggestad og Miranda Lauvstad var begge etappevinnere, i likhet med Helene Ekrheim Haugen som ble kastet innpå som reserve kvelden før stafetten. Der har vi en løper som vi kan ha forventninger til fremover! De to lagene som slo oss, Runar og Vidar, løp begge så sterkt at de hadde slått elitelaget vårt. Men så stilte da heller ikke disse klubbene noe elitelag i kvinneklassen, så de hadde selvsagt et annet utgangspunkt enn oss som hadde 12 juniorer på elitelaget! La oss ha som mål å være tettere opp i ryggen på dem neste år!

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar